AFC deelt punten met HBS maar blijft ruim koploper

Topklasser AFC is in Den Haag tegen HBS niet verder gekomen dat een 1-1 gelijkspel. Beide treffers vielen vlak voor rust. De laatste tien minuten speelde HBS met tien man omdat Mayoub zijn tweede gele kaart kreeg. Voor de Amsterdammers scoorde Daan Sutorius.

Het puntverlies heeft geen grote gevolgen voor de ploeg van Willem Leushuis. Door het verlies van De Treffers en het gelijkspel van Leonidas bij Chabab blijft de voorsprong minimaal vijf punten.

In een zeer aantrekkelijk en vooral spannend duel was de eerste kans van de wedstrijd voor de ploeg van Andre Wetzel maar Van Kesteren kopte over. Voor AFC miste het schot van Wout Meulemans wat precisie. Ook de kopbal van Daan Sutorius miste voldoende richting zodat Kamperveen de bal eenvoudig kon vangen.

Na wat kansen over en weer en een sterk spelend AFC is het toch HBS dat op voorsprong  komt. Doelman El Abdallaoui vloert Westdijk en na de gele kaart volgt er nog een strafschop. De Geer schiet in de rebound raak en vlak voor rust kijkt de koploper tegen een 1-0 achterstand aan. Toch zal dat de ruststand niet zijn want nog geen drie minuten later is het al weer gelijk.

Topscorer Tim Wulffraat gaat er aan de rechterkant van door en bereikt Sutorius. Die de bal achter zijn standbeen langs weet te scoren (1-1).

HBS AFC kaartje

Na de hervatting moet Abdallaoui weer attent reageren als Westdijk  gevaarlijk wordt. AFC sticht vooral gevaar via Enrico Patrick, die vaak zijn tegenstander te snel af is.  Uit een van zijn voorzetten kan Sutorius net niet goed uithalen. Kamperveen is net binnen het uur de reddende engel voor de ploeg uit Den Haag als hij de  inzet van Sutorius, na een pass van Kluin, weet te keren.

Met Joost Heij voor Meulemans en iets later Sjoerd Jens voor Patrick probeert AFC nog iets te forceren.  Het wordt daarbij geholpen door HBS want Mayoub loopt tien minuten voor tijd tegen zijn tweede gele kaart aan en mag vetrekken.

Inclusief de vier minuten extra tijd heeft AFC nog  bijna een kwartier om de overwinning binnen te slepen.  Magid Jansen is nog dichtbij de winnende treffer maar zijn schot wordt tot twee keer toe gestopt door doelman Kamperveen.

Het puntverlies van AFC heeft gelukkig geen grote gevolgen omdat Leonidas (2-2) ontsnapt tegen Chabab. (Lees hier dat verslag) en De Treffers verliest van EVV.

Kijk voor de alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de Topklasse.