AFC staat ook bij Koninklijke HFC weer met lege handen

AFC kan in 2017 maar niet winnen en zo slinkt de veilige marge die de ploeg van Ton du Chatinier voor de winterstop had opgebouwd als sneeuw voor de zon. In Haarlem werd met 2-0 verloren van Koninklijke HFC en dus staat de teller na zes wedstrijden in 2017 op slechts één enkel puntje.

Na het gelijkspel tegen UNA (2-2 op 5 februari) werd er maar liefst vijf keer verloren. Katwijk (1-0), Jong Vitesse (2-6), Lienden (1-3) en afgelopen woensdag Jong AZ (0-1) zorgen inmiddels voor een zeer pijnlijke reeks. Afgelopen week maakte Du Chatinier, nadat hij zijn contract met een jaar had verlengd, zich nog geen zorgen. Wel beaamde hij dat er wel weer gewonnen moest worden, want het gat met de degradatieplaatsen is steeds kleiner geworden. De voorsprong op TEC, de tegenstander van komend weekend, bedraagt nog maar zes punten. De ploeg uit Tiel staat vijftiende, een plek die aan het eind van het seizoen nacompetitie betekent.

Tegen Koninklijke HFC kreeg AFC de eerste kansen, maar hield doelman Tom Boks de Amsterdammers van het scoren af. AFC, verrassend genoeg met Mark van den Boogaart in de basis, ontsnapte vlak voor rust toen Tamerus net naast kopte. De gasten werden na rust afgetroefd op inzet en felheid. Eerst werd Kevin de Visser (ex-Ajax) nog afgestopt door doelman Sándor, maar na een uur spelen was het wel raak. Op aangeven van Tamerus kopte Koen Beeren de 1-0 binnen. Sándor hield AFC daarna in de wedstrijd door de inzet van Jeffrey Sam-Sin te keren. Tien minuten voor tijd viel de terechte tweede treffer toen Carlos Opoku uit een corner van Sam-Sin raak kopte: 2-0.

AFC zakt door de nederlaag naar de negende plaats en ziet Koninklijke HFC naderen tot op drie punten. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto Orange Pictures/Marcel van den Bos | Koen Beeren zorgt voor de 1-0