AFC (zondag) in de mist onderuit in Hardenberg

In de Tweede Divisie heeft AFC voor de derde week op rij niet weten te winnen. In Hardenberg was HHC met 1-0 te sterk. In de dichte mist maakte aanvoerder Glenn Kobussen twaalf minuten na rust het enige doelpunt van de wedstrijd. AFC zakt door de nederlaag naar de vijfde plaats.

De openingsfase was duidelijk voor de thuisploeg. Een vrije trap van Kobussen werd door Kevin Gortz echter te zwak ingekopt. AFC, dat speelde met Edip Biberoglu in de basis,  kreeg weinig kansen in het eerste deel van de wedstrijd.  Een schot van Veldmate ging voorlangs en balverlies op het middenveld leverde na een pass van Kremer een kans op voor Shkodran Metai, maar de aanvaller schoot over.

20161126-hhc-afc-foto-rick-meijen-studio-2

De ploeg van Ton du Chatinier kwam steeds beter in de wedstrijd en het was aan doelman Danes te dank dat de Amsterdammers niet tot scoren kwamen. Eerst zag Daan Sutorius zijn schot worden geblokt door een verdediger en niet veel later haalde Koen Bosma van zo’n twintig meter hard uit waarop Danes dus redding bracht. Daarna was het de beurt aan Jonathan Richard, maar ook zijn schot (over) werd niet met een treffer beloond.

Na rust, met Marien Willemsen in plaats van Glenn van Zoolingen, maakt AFC nog meer het spel. Het spel was echter lastig te volgen gezien de dikke mist die was ontstaan. Toch was het HHC dat op voorsprong kwam. Twaalf minuten nar rust bediende Mark veldmate aanvoerder Kobussen (zie foto boven) die met een hard afstandsschot van de zestienmeterlijn doelman Patrick Zonneveld kansloos liet (1-0).

Foto Rick Meinen Studio | Johan Kulhan (l) in duel met Sargon Gouriye

AFC voerde de druk nog meer op en Du Chatinier bracht met Pieter Koopman (voor Sutoris) en supersub Matthijs Jesse (voor Biberoglu) twee verse aanvallers. Waar AFC recht had op de gelijkmaker ontsnapte het ook aan een tweede tegentreffer. Veldmate (alleen op Zonneveld af) en Sargon Gouriye scoorden echter niet.  Aan de andere kant werd er ook niet meer gescoord ondanks dat invaller Koopman twee goede mogelijkheden kreeg.

AFC, dat uit de laatste drie wedstrijden maar een punt wist te halen, zakt door de nederlaag naar de vijfde plaats. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie