AGB lijdt eerste nederlaag bij Hooglanderveen

AGB is in de tweede klasse B haar koppositie kwijtgeraakt aan SCH ´44. Het verloor gisteren (zondag) met 3-2 bij Hooglanderveen. Het was de eerste nederlaag voor de Amsterdammers.

AGB-trainer Senel Cebar zag zijn ploeg niet haar beste wedstrijd spelen. “We waren vandaag niet scherp als team. Misschien was het onderschatting van de tegenstander, of overschatting van ons zelf. Dat laat ik in het midden.” AGB werd al in het begin van de wedstrijd gewaarschuwd toen de bal op de paal werd geschoten. Het mocht niet baten. De thuisploeg kwam op voorsprong door een doelpunt van Danny de Graaff, die de bal vrij in kon schieten en doelman Mitchel Vincken kansloos liet.

“Het was een gezapige eerste helft. Wij kwamen niet echt in de wedstrijd”, vond Cebar. AGB kreeg wel een goede kans op de gelijkmaker via Lesley Roy van Dams, maar zijn inzet kwam op de voeten van Hooglanderveen-doelman Rob van de Grootevheen. Hooglanderveen, dat afgelopen seizoen net als AGB kampioen werd in de derde klasse (3D), kon de voorsprong verdubbelen. Roy Tomassen benutte een strafschop na een overtreding van Nessie Imac. Zo ging de koploper met een 2-0 achterstand de rust in.

Mitchel de Vries krijgt de bal ongelukkig tegen de arm.
Mitchell de Vries krijgt de bal ongelukkig tegen de arm.

“We waren in de rust nog er van overtuigd dat we er nog overheen te kunnen gaan. Met die instelling gingen we de tweede helft in,” zei Cebar. AGB kon, nadat Bryan Schimmel voor de thuisploeg nog de bal op de paal schoot, ook de aansluitingstreffer maken. Sergio Comvalius kon profiteren van een foutje in de Hooglanderveen-defensie en schoot de bal diagonaal in de verre hoek.

Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd door de thuisploeg beslist. Het kreeg weer een strafschop na een ongelukkige handsbal van Mitchell de Vries. Tomassen maakte zijn tweede van de middag. Niet veel later was er een merkwaardig moment. AGB vroeg ook om een penalty en doelman Mitchel Vincken liet dat weten aan de scheidsrechter. In plaats van de bal op de stip te leggen besloot de scheidsrechter tot een indirecte vrije trap in het strafschopgebied van AGB. “Ik vond het een warrig fluitende scheidsrechter, maar dat mag geen excuus zijn”, zei Senel Cebar.

AGB kreeg toch nog een penalty na een handsbal van Robbie Tolboom. Nessie Imac benutte het buitenkansje: 3-2. AGB kreeg nog kansen op de gelijkmaker, maar omdat het veel ruimte achterin weg gaf kon het even goed 4-2 worden. Het bleef 3-2 en zo leed AGB de eerste nederlaag van het seizoen.

“Hooglanderveen heeft gewoon harder gewerkt dan wij hebben gedaan. Na de 2-1 hadden we wel een opwelling, maar verder was het zielloos. We waren niet bij de les en niet scherp genoeg. Zo pak je niet de punten”, analyseerde Cebar. De oefenmeester blijft realistisch over de mogelijkheden van zijn ploeg. “Nou moeten we weer met beide voeten op de grond staan. Wij moeten gewoon hard werken om de punten te pakken. Maar het is wel jammer. De nederlaag hebben we aan ons zelf te wijten.”

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Bekijk hier een uitgebreide samenvatting van hooglanderveenhub.net.

Tekst: Koen Vanhellemont