AGB in matig duel eenvoudig voorbij ZSGOWMS

In de zondag tweede klasse B heeft koploper AGB eenvoudig gewonnen van ZSGOWMS. De ploeg van Senel Cebar behoudt hierdoor een voorsprong van zes punten op achtervolger Abcoude, terwijl ZSGOWMS nog steeds op een nacompetitieplek blijft steken.

ZSGOWMS begon vrij aardig aan de wedstrijd. Het enige wat ontbrak voor de ploeg van Murat Böke, was het creëren van kansen. Nieuwkomer Christoff Dias de Oliveira was in de achttiende minuut dichtbij een treffer. Zijn inzet werd door AGB-doelman Mitchel Vincken tegen de lat getikt. Ook AGB had moeite om tot uitgespeelde kansen te komen. Uit een standaardsituatie kwamen de gasten op voorsprong. Lesley van Dams kopte raak uit een vrije trap van Nessie Imac: 0-1.

AGB nam na de openingstreffer het initiatief in de wedstrijd over en wist in de 33ste minuut de score zelfs verder uit te bouwen. Met een afstandsschot raakte Comvalius in eerste instantie nog het aluminium, maar in de rebound schoot Omar el Aamrani alsnog raak: 0-2.

Op een lastig te bespelen veld kregen beide ploegen weinig ruimte om tot goede aanvallen te komen. Wel werden er veel harde duels uitgevochten. AGB kwam daar het vaakst als winnaar uit en creëerde daardoor voor rust nog een aantal kleine kansjes.

In de tweede helft kwam ZSGOWMS wederom goed uit de startblokken, maar opnieuw lukte het de thuisploeg niet om tot kansen te komen tegen een uitstekend verdedigend AGB. Vanwege het gebrek aan kansen en goed uitgespeelde aanvallen probeerden beide ploegen vooral met afstandsschoten nog tot een treffer te komen.

De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan, totdat AGB dit doorbrak en de voorsprong verder uitbreidde. Na een goede actie van El Aamrani legde hij de bal keurig terug op Anass Benhammouch: 0-3. Joey van de Broek zorgde aan de andere kant met een rake kopbal in de 93e minuut voor een eretreffer namens de thuisploeg.

Morgen om 12:00 uur een uitgebreide samenvatting en reacties op onze Wedstrijd van de Week.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Verslag: Jurgen Boegborn