AGB veegt de vloer aan met United/DAVO

In de zondag tweede klasse B heeft AGB gehakt gemaakt van United/DAVO. De Amsterdammers waren in eigen huis met 5-1 te sterk voor de bezoekers uit Haarlem. Omdat achtervolgers SCH’44, Abcoude en Pancratius vandaag punten verspeelden, gaat de ploeg van Senel Cebar als koploper de winterstop in.

De wedstrijd begon meteen met een goede kans voor Cihan Kambur, die de bal na terugleggen van Gary Bouwmeester net voorlangs schoot. Ook aan de andere kant van het veld kreeg United/DAVO al vroeg in de wedstrijd een goede mogelijkheid. Het schot van Levy van Nispen verdween aan de verkeerde kant van de paal.

berrestein

Na een gelijkwaardig begin kreeg AGB het heft steeds sterker in handen en was de ploeg van Cebar eigenlijk constant in de aanval. United/DAVO werd gedwongen om ver terug te zakken en daardoor had de thuisploeg moeite met het creëren van uitgespeelde kansen. Een domper was ook het uitvallen van Quincy Molly die zich na een kwartier moest laten vervangen vanwege een hamstringblessure.

AGB probeerde vervolgens met veel schoten vanuit de tweede lijn de muur te breken en kwam ook op deze wijze op voorsprong. Een schot van Sergio Comvalius werd door keeper Vincent Hofman losgelaten, waarna Bouwmeester er als de kippen bij was om de bal tegen de touwen te schieten: 1-0.

In de tweede helft kregen de Amsterdammers meer ruimte om te voetballen en werd de thuisploeg door United/DAVO verder in het zadel geholpen. Na een ingooi van Thijs Gerritsen kopte Lesley van Dams de bal door en belandde de bal uiteindelijk via het scheenbeen van Thierry de Bie in de eigen goal: 2-0.

Nessie Imac zorgde er met een magistrale vrije trap voor dat de wedstrijd definitief in het voordeel van AGB werd beslist, waarna de Amsterdammers in de slotfase nog verder wisten uit te lopen. Na een goede combinatie tussen Comvalius en El Aamrani kon laatstgenoemde de bal van dichtbij binnen schieten: 4-0.

imac-kambur

Daarmee was het feest nog niet compleet. In de 88e minuut legde Imac na een goede actie de bal terug op El Aamrani, die er vervolgens simpel 5-0 van kon maken. Een minuut later redde Fouad Malloul nog de eer voor United/DAVO door op aangeven van Van Nispen de 5-1 binnen te schieten.

Door de zege en het puntverlies van de achtervolgers staat AGB nu zeven punten voor op nummer twee Abcoude. Cebar: “Ik vond ons vandaag niet eens zo goed, maar met 5-1 mag je niet klagen. Dat we nu bij de winterstop bovenaan staan is fantastisch en hadden we vooraf zeker niet verwacht. Ik ben er hartstikke blij mee.”

Klik hier voor de stand, de andere uitslagen en het programma in de zondag tweede klasse B

Verslag: Jurgen Boegborn