Ajax dankzij Bosma uiteindelijk zonder problemen naar laatste 32

Zaterdag hoofdklasser Ajax heeft zich zonder al te veel problemen weten te plaatsen voor de volgende ronde van de districtsbeker. De ploeg van Jorg Smeets won met maar liefst 4-1 van zondag hoofdklasser Hoogland. Bobby Bosma scoorde twee keer. Na twee competitiezeges (Noordwijk en Breukelen) was dit de derde zege op rij voor Ajax, iets dat ze dit seizoen nog niet eerder is gelukt.

Ajax kende tegen Hoogland een bliksemstart. Al na zeven minuten was het raak toen doelman Bruins een schot van Joost Heij niet onder controle had en Stanley Akoy in de rebound voor de 1-0 kon zorgen. De Amsterdammers leken alles onder controle te hebben, maar Hoogland kwam er af en toe voetballend goed uit. Halverwege de eerste helft resulteerde dat in de gelijkmaker. Oskar van Logtestijn zorgde na een individuele actie voor de 1-1.

Ajax liet het er echter niet bij zitten en nog voor rust was er weer de voorsprong. Een steekbal van Baran Karadag werd door Bobby Bosma op de juiste waarde geschat en hij klopte Bruins (2-1).

Hoogland, dat in de slotminuut van de eerste helft nog een goede kans kreeg, begon de tweede helft voortvarend. Het was aan Shaquille Doorson te danken dat het niet voor de tweede keer gelijk werd. De middenvelder haalde de bal van de doellijn. Hij liep daar echter wel een blessure aan zijn scheenbeen aan op. Abdulrahaman was zijn vervanger.

Ajax kreeg naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer het overwicht. Na ruim een uur spelen vertaalde zich dat ook in een doelpunt. Op aangeven van de uitstekend spelende Bosma zorgde Heij voor de 3-1. De eindstand werd door Bosma, op aangeven van invaller Sandro Contrucci, bepaald op 4-1. Bilal el Amrani en invaller Ricardo Fransberg (twee keer) kregen nog voldoende kansen om de score nog hoger te doen oplopen.

Klik hier voor alle uitslagen van de tweede ronde van de districtsbeker.