Ajax in blessuretijd onderuit bij SDC Putten

In de zaterdag Hoofdklasse is Ajax naar de elfde plaats gezakt. De ploeg van Jorg Smeets verloor de inhaalwedstrijd op bezoek bij concurrent SDC Putten met 1-0. De Amsterdammers staan nu elfde, een plek die aan het eind van de competitie nacompetitie betekent.

Ajax had in Putten het betere van het spel, zonder dat de gasten in de openingsfase echt gevaarlijk waren voor het doel van de thuisploeg. Meer dan een kopbal van aanvoerder Glenn van Zoolingen zat er niet in. Ook SDC Putten kreeg slechts één kans in de eerste helft, vlak voor rust. Gilbrano Plet verscheen voor het doel van Brian van der Werff, maar faalde in de afronding.

Ook in het tweede bedrijf waren de Amsterdammers de bovenliggende partij en gokte SDC Putten op de counter. Zo’n uitval zette Plet na tien minuten oog-in-oog voor Van der Werff, alleen was de inzet van de spits te zwak. De sluitpost wist de gasten te behoeden van een achterstand, want na zeventig minuten spelen moest hij tot twee keer toe een kans van Quincy van de Leuv keren.

Kansen voor onder andere Reda Kharchouch en Deen van Embriqs leverden voor Ajax niets op. Laatstgenoemde was vlak voor tijd wel heel dicht bij de openingstreffer, alleen vond de vleugelaanvaller de paal. Diep in de blessuretijd kreeg Ajax de deksel op de neus toen Rocco Keizer de eindstand op 1-0 in het voordeel van de thuisploeg bepaalde.

De nederlaag betekende voor de ploeg van Jorg Smeets dat zij niet van de elfde plaats afkomen. De achterstand op de veilige tiende plaats (NSC Nijkerk) bedraagt slechts één punt. Kijk hier voor het programma en de stand in de zaterdag Hoofdklasse.