Ajax krijgt pak slaag terug van Noordwijk

De duels van Ajax tegen Noordwijk in de zaterdag hoofdklasse A staan ook dit seizoen bol van tegenstrijdigheid. In november wonnen de Amsterdammers op De Toekomst nog met 7-1. Op bezoek bij de ploeg uit de Bollenstreek gebeurde zaterdag het omgekeerde: een 5-0 oorwassing. Een dure nederlaag in de strijd om de titel. De achterstand op koploper Ter Leede is nu zeven punten.

Binnen de tien minuten liep Ajax al achter de feiten aan. Verdediger Brayen Bröcker kreeg via via de bal voor de voeten en maakte geen fout: 1-0. Nadat Noordwijk-aanvaller Denzel James geblesseerd uitviel, verdubbelden de gastheren halverwege de eerste helft de marge. Doelman Matthijs Kuiper had geen antwoord op een van richting veranderd schot in de korte hoek van Marios Lomis.

Ajax kon er aan de overzijde weinig tegenover stellen. De bezoekers hadden veelvuldig de bal, maar dit werd niet omgezet in grote kansen. Vlak voor de pauze was het duel als beslist. Na een overtreding binnen de zestien op Tjeerd Westdijk zorgde Lomis in de 41ste minuut voor zijn tweede treffer van de middag: 3-0. Zestig seconden later lag via Westdijk de vierde Noordwijkse goal al in het net.

Noordwijk liet Ajax in het tweede bedrijf het initiatief nemen en er kwamen wat mogelijkheden voor de gasten. Een poging van Mauro Franken uit een corner zeilde voorlangs. Een kwartier voor het einde kreeg ook Ajax een strafschop. Maar ook dit buitenkansje was niet besteed aan de nummer zes van de hoofdklasse. Sluitpost Mustafa Amezrine pakte de penalty van Rowendy Schoop. In de slotfase werd de pak slaag nog erger voor Ajax. Jeugdspeler Coen van der Meij maakte bij zijn debuut meteen een goal en tekende zo voor de 5-0 eindstand.

De cruciale maand maart kent voor Ajax een valse start met twee nederlagen op rij. Volgende week wacht met Achilles Veen de volgende horde uit de top van de ranglijst. Om nog enigszins kans te houden op het kampioenschap is een driepunter het enige dat telt voor de Amsterdammers. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag hoofdklasse.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Twitter VV Noordwijk