Ajax laat punten liggen in topper tegen FC Twente

De Ajax Vrouwen hebben de 116ste verjaardag van de club niet kunnen opluisteren met een overwinning. De ploeg van Ed Engelkes leek in de topper tegen FC Twente met de drie punten aan de haal te gaan, maar de Amsterdammers lieten vlak voor tijd de zege glippen met een 1-1 gelijkspel.

Door het gelijke spel liet Ajax de kans liggen om FC Twente op een grotere achterstand te zetten in de strijd om het kampioenschap. Op het eigen Sportpark de Toekomst had de thuisploeg in de openingsfase een licht veldoverwicht, zonder echt grote mogelijkheden. Die kreeg FC Twente vlak voor rust wel, maar de kopbal van Ellen Jansen ging net naast het doel van Eli Sarasola.

2016-03-18-Ajax-vrouwen-FC-Twente-00018

In een matige tweede helft kwam Ajax een kwartier voor tijd op voorsprong. Eshly Bakker kon profiteren van een fout van oud-Ajax-keepster Marieke Ubachs. De drie punten leken binnen, totdat Jill Roord een minuut voor tijd op fraaie wijze een vrije trap binnen krulde: 1-1.

Zo blijft het verschil op vier punten tussen de huidige nummers één en twee van de ranglijst, met nog zeven wedstrijden te gaan. Volgende week wacht Ajax opnieuw een topper in de eredivisie. Dan gaat de koploper op bezoek bij nummer drie PSV. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.