Ajax op kampioenskoers na zege op Spijkenisse

De ongeslagen reeks van Ajax is weer met een week verlengd. Sinds 29 oktober verloor de ploeg van Jorg Smeets niet meer. Ook tegen Spijkenisse konden er drie punten worden bijgeschreven. Siver Abdulrahman zorgde zes minuten voor tijd voor de verdiende 1-0 zege. Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

Zeven overwinningen en een gelijkspel liet Ajax noteren na de nederlaag tegen Ter Leede op 29 oktober van het vorig jaar. En dat blijft natuurlijk niet zonder gevolgen. Door de zege klimt Ajax naar de vijfde plaats en heeft het maar vier verliespunten minder dan de virtuele koploper Achilles Veen dat koploper Ter Leede met 2-1 versloeg.

Louter lachende gezichten dus na afloop van het duel. Matchwinnaar Abdulrahman zei met een grote lach op zijn gezicht dat de eerste nederlaag sinds lange tijd natuurlijk wel weer wat dichterbij is gekomen. “We krijgen nu een zware periode met tegenstanders als Argon, Achilles Veen en Noordwijk. De maand maart zou wel eens beslissend kunnen zijn. Trainer Jorg Smeets : “De komende maand zal denk ik wel beslissen of we mee blijven doen om de titel of dat we ons moeten richten op een plek in de nacompetitie.”

Foto HAV | Lars Middelwijk (r) maakte veel gebruik van de geboden ruimte

Ajax startte voortvarend en kreeg via Reda Kharchouch twee goede mogelijkheden, maar even zoveel keer was doelman Dyron Bijl attent op zijn inzet. Aan de andere kant zag Spijkenisse een schot van Daan Bourgonje net voorlangs gaan. De Amsterdammers waren de bovenliggende partij en kreeg ook de meeste kansen. Uit een afgeslagen corner schoot Jack van Moerkerk net naast en vlak voor rust kopte Etienne Mariana een kopbal van Bilal el Amrani van de doellijn.

Ajax verdiende een treffer, maar ontsnapte ook toen Serginio van van Axeldongen van dichtbij in het zijnet schoot en doelman Matthijs Kuiper tot twee keer toe moest ingrijpen op een inzet van Marco de Borst.

Waar Ajax na rust het spel steeds meet na zich toe trok kwam het met de schrik vrij toen een vrije trap van Felinio Jardim bij de tweede paal werd in gekopt door Vincent Verbond. Met kunst en vliegwerk leverde het uiteindelijk geen doelpunt op voor de bezoekers. Het laatste kwartier van de wedstrijd was er maar een ploeg die aanspraak mocht maken op de overwinning en dat was Ajax.

Foto HAV: Siver Abdulrahman (l) zorgde niet allen voor de enige treffer , maar was ook van grote waarde in defensief opzicht

Een zestal corners gaf aan hoe hoog de druk van de Amsterdammers was geworden. Abdulrahman zag een kopbal, eveneens uit een corner ,naast gaan en Akoy zag zijn schot prachtig worden gekeerd door Bijl. Zes minuten voor tijd was het dan toch nog raak. Een corner van Van Moerkerk kwam ver voorbij de tweede paal. Berry van ’t Land bracht de bal opnieuw in en Abdulrahman rondde knap af (1-0). In de slotfase beet Spijkenisse eindelijk van zich af en raakte het via Jardim nog de paal. De gelijkmaker zou te veel van het goede zijn geweest.

Ajax doet dus goede zaken en klimt naar de vijfde plaats. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag hoofdklasse. Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.