Ajax plaatst zich na ruime zege op De Valk voor tweede ronde

Ajax heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. Woensdagavond won de ploeg van Bart Logchies eenvoudig met 4-0 van zondag Hoofdklasser De Valk uit Valkenswaard, waardoor in de volgende ronde een ontmoeting met NEC op het programma staat.

Vier dagen na de nederlaag op bezoek bij Barendrecht in de Topklasse, was Ajax erop gebrand om op eigen veld van De Valk te winnen. Na negentien minuten viel de openingstreffer voor de thuisploeg. Een corner van Kenneth Misa-Danso belandde voor de voeten van Karim Bridji, die niet na hoefde te denken en van afstand via de onderkant van de lat raak schoot (1-0).

Ajax had het betere van het spel, maar zag De Valk bijna op gelijke hoogte komen. Dennis Boonen kreeg een uitgelezen kans om de gelijk te maken, maar zijn kopbal belandde naast het doel. Daar profiteerde de thuisploeg van, door na een ruim half uur afstand te nemen. Een diepe bal van Jordi van Duijn werd door aanvoerder Yuri Rose beheerst binnen geschoten (2-0). Rose kreeg in de slotminuut van de eerste helft zelfs de kans om de wedstrijd te beslissen, maar hij schoot een strafschop over.

In het tweede bedrijf ging het gelijk op, totdat Ajax na ruim een uur spelen de wedstrijd definitief besliste. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door aanwinst Ogur Kaya verlengd en belandde in het doel (3-0). De Valk had niets meer in te brengen tegen de Topklasser, die enkele minuten na de 3-0 nogmaals de score uitbreidde. Een schot van Thomas Metzemaekers kon nog worden gered door doelman Cas Peters, maar in de rebound was Kenneth Misa-Danso sneller en tekende voor de 4-0.

Terwijl de overwinning al binnen was, probeerde Ajax nogmaals de score uit te breiden. Pogingen van Metzemaekers en Kaya konden De Valk-doelman Peters echter niet verrassen, terwijl Sergio Cameron de lat trof. De Valk leek enkele minuten voor tijd nog de eretreffer te maken, maar Nawid Sadat schoof de bal naast. Het was het laatste wapenfeit in de wedstrijd, die met ruime cijfers gewonnen werd. Ajax bekert een ronde verder en ontvangt in de tweede ronde NEC op De Toekomst.