Ajax verslaat Zeeburgia en is naar volgende ronde

De amateurs van Ajax hebben dankzij een 4-1 zege de eerste knock-out ronde van de beker gehaald. het duel werd vlak voor tijd tijdelijk gestaakt wegen het onweer. Uiteindelijk kon het duel wel worden uitgespeeld. Zeeburgia is na twee nederlagen kansloos voor een plaats in de volgende ronde.

Al na elf minuten stond Ajax op voorsprong. Lars Middelwijk bouwde een aanval op met Kenneth Misa Danso. Middellijk klopte uiteindelijk Zeeburgia-doelman Jurgen Belfor. Ajax gaf na de openingstreffer het initiatief een beetje uit handen. Zeeburgia kwam via Schaken uiteindel;ijk langszij. Een vrije trap van EL Yaacoubi werd door doelman Hazelaar niet voldoende verwerkt en Schaken scoorde in de rebound (1-1).

10665676_10153564634851798_7818114397364140231_n

Zeeburgia putte moed uit die treffer en voelde dat er meer in zat. El Abid was dicht bij een treffer. Ajax kreeg via Abdulraham nog voor rust een kans op een nieuwe voorsprong, maar de kopbal van de verdediger ging naast.

Na rust was het wederom Middelwijk die de thuisploeg op voorsprong zette. Met een schot in de verre hoek verschalkte hij Belfor. Toen niet veel later de 3-1 viel door Kid Ronday was het verzet van Zeeburgia gebroken.

Tien minuten voor tijd werd het duel wegens onweer nog tijdelijk gestaakt, maar na een oponthoud van een kwartier kon de wedstrijd hervat worden. Kenneth Misa-Danso bepaalde na de hervatting de eindstand op 4-1.