Ajax Vrouwen hebben titel voor het grijpen

Door een vrij eenvoudige 5-0 overwinning op Telstar zijn de Ajax Vrouwen dicht bij het schrijven van geschiedenis. Bij winst maandag op bezoek bij concurrent FC Twente mag de ploeg van trainer Ed Engelkes zich landskampioen noemen in de Eredivisie.

Op Sportpark De Toekomst was de Noord-Hollandse derby in het vrouwenvoetbal eigenlijk nooit een echte wedstrijd. Al binnen zeven minuten was het verschil gemaakt door Mandy Versteegt en dat werd alleen maar groter. De spits kon uit de rebound van een inzet van Marlous Pieëte rustig binnen schuiven: 1-0. Pieëte was tien minuten later zelf trefzeker. Nadat een schot van Desiree van Lunteren nog van de doellijn werd gehaald, zorgde de intikker van Pieëte voor de 2-0.

2016-05-13-Ajax-vrouwen-Telstar-00014

Nog geen minuut later stond zelfs de 3-0 op het scorebord. Telstar-keepster Kelly Steen kon een schot van Eshly Bakker nog tegenhouden, maar had geen antwoord op de rebound van Kelly Zeeman. Zo was de wedstrijd al grotendeels beslist en deed Pieëte er vlak voor rust nog een schepje bovenop door de ruststand op 4-0 in het voordeel van de Amsterdammers te bepalen.

In de tweede helft ging het tempo wat omlaag, al zette Versteegt vlak na rust nog wel even aan door de 5-0 binnen te prikken. Het bleek later ook de eindstand te zijn. Ajax hoefde niet meer en keek met een schuin oog al vooruit naar de belangrijke wedstrijd van maandag tegen FC Twente.

2016-05-13-Ajax-vrouwen-Telstar-00007

De ploeg van Ed Engelkes heeft een voorsprong van drie punten met nog twee wedstrijden te gaan. Winst in Hengelo betekent de eerste landstitel ooit voor de Amsterdammers, die vorig seizoen nog aan het eind van de competitie in de BeNeLeague werden gepasseerd door de regerend landskampioen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de eredivisie vrouwen.