Ajax vrouwen kunnen schaal vergeten na nederlaag bij Twente

De Ajax Vrouwen zijn er maandagavond niet in geslaagd om voor het eerst in de clubgeschiedenis kampioen van Nederland te worden. De ploeg Ed Engelkes verloor de uitwedstrijd van nummer twee FC Twente met 1-0, waardoor de Tukkers de Amsterdammers op de ranglijst voorbij gaan.

Ajax kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Al na tien minuten wist Renate Jansen een voorzet van Ellen Jansen binnen te koppen. Ajax probeerde vervolgens een snelle gelijkmaker te forceren, maar wist in aanvallend opzicht te weinig te brengen.

Engelkes greep daarom al vroeg in de wedstrijd in en wisselde Inessa Kaagman voor Liza van der Morst. Hoewel Ajax hierna iets beter ging spelen, kwamen de bezoekers niet verder dan een goed geplaatst afstandsschot van Desiree van Lunteren.

In de tweede helft voerde Ajax de druk op de thuisploeg verder op en dit leidde tot een paar goede kansen voor de Amsterdammers. Marjolijn van den Bighelaar en Petra Hogewoning namen het doel van Twente onder vuur en Tessel Middag zag een afstandsschot op de lat belanden.

Ajax drong in het tweede bedrijf aan op een treffer maar het lukte de uitploeg niet om een treffer te produceren. Twente verdedigde de voorsprong met verve en probeerde in de counter Ajax de doodsteek te geven.

Met nog vijf minuten te gaan werd de wedstrijd even stil gelegd vanwege een blessure van de scheidsrechter waarna in het vervolg van de wedstrijd niet meer werd gescoord. Vrijdag speelt Ajax haar laatste wedstrijd van het seizoen en moeten de Amsterdammers hopen dat Twente in de uitwedstrijd bij PEC punten laat liggen terwijl ze zelf winnen van PSV. Mochten beide ploegen winnen dan zal het doelsaldo uitkomst moeten bieden en dat is momenteel erg in het voordeel van FC Twente.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de eredivisie.