Ajax Vrouwen verstevigen koppositie met zege op Heerenveen

In de eredivisie hebben de Ajax Vrouwen goede zaken gedaan in de strijd om de landstitel. De ploeg van Ed Engelkes wist zelf op eigen veld met 1-0 te winnen van SC Heerenveen en zag concurrent FC Twente onderuit gaan bij ADO Den Haag (1-0).

Voor SC Heerenveen was het de tweede wedstrijd in Amsterdam in zes dagen tijd, na de bekeruitschakeling tegen Buitenveldert vorige week zaterdag. Op De Toekomst was het geen al te beste wedstrijd, zeker niet in de eerste helft. Ajax was de betere ploeg, alleen waren de Amsterdammers in balbezit vooral erg slordig en statisch. De paar kansen die de ploeg van Ed Engelkes kreeg, waren niet gevaarlijk genoeg voor de gasten.

Ajax - Heerenveen

Dat lukte in de tweede helft wel. Na tien minuten belandde een inzet van Marlous Pieëte via Heerenveen-verdedigster Lysanne van der Wal in het Friese doel. Ajax had de voorsprong te pakken en gaf deze uiteindelijk niet meer weg. Tegen een verdedigend ingesteld Heerenveen slaagde Ajax er echter niet in om de score verder op te voeren. Het eigen doelpunt in de 55ste minuut was genoeg voor de krappe, maar wel zeer verdiende zege van de Amsterdammers.

Ajax heeft nu een voorsprong van zeven punten op FC Twente en PSV, al heeft Twente nog wel een wedstrijd tegoed. Volgende week is Ajax vrij. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Vrouwen Eredivisie.