Ajax weet ook in Rijnsburg niet te winnen

Ajax wacht als promovendus nog altijd op de eerste overwinning in de Topklasse sinds 27 september, twee maanden geleden. Op bezoek bij Rijnsburgse Boys verloor de ploeg van Bart Logchies met 3-1. Door de nederlaag is Ajax naar de elfde plaats gezakt, slechts twee punten boven de degradatiestreep.

Ajax had het moeilijk in Rijnsburg en moest na zestien minuten de openingstreffer incasseren. Raily Ignacio kopte een voorzet van Marvin Wijks binnen. Vlak voor rust kreeg Rijnsburgse Boys zelfs een kans om de score uit te breiden, maar Ronald Breinburg raakte de kruising.

Rijnsburgse Boys - Ajax

Na rust kwamen de gasten al snel op gelijke hoogte. Ogur Kaya strafte geklungel in de verdediging van Rijnsburgse Boys af en maakte de 1-1. Lang bleef die gelijke stand niet op het scorebord staan, want met een mooi hakje bracht Jeroen Hessing de thuisploeg terug aan de leiding. Dat kwamen de Amsterdammers niet meer te boven. Uiteindelijk bepaalde Ignacio zeven minuten voor tijd de eindstand op 3-1.

Door de nederlaag is Ajax twee maanden zonder overwinning in de Topklasse. Toch blijven de Amsterdammers boven de degradatiestreep staan. Ajax zag Rijnsburgse Boys over zich heen gaan en staat met veertien punten uit dertien wedstrijden op een elfde plaats. Het verschil met de degradatiestreep bedraagt slechts twee punten.