Amstelveen knokt zich in tweede helft goed langs NiTA

In de zaterdag tweede klasse B heeft middenmoter Amstelveen de laatste competitiewedstrijd in 2016 winnend afgesloten. De ploeg van Radjin de Haan boog een 3-2 achterstand bij rust om in een 3-5 overwinning bij laagvlieger NiTA. Daardoor gaat de promovendus als nummer acht de winterstop in.

Amstelveen begon slap aan de wedstrijd. Na een opeenstapeling van fouten zorgde Job van Rijn binnen de minuut voor de openingstreffer voor NiTA: 1-0. Vijf minuten later kwamen de gasten op gelijke hoogte. Doelman Remco Vossestein wist de inzet van Yacob Sason nog te pareren, maar de goed oplettende Furgel Fabies kopte vervolgens de 1-1 binnen. NiTA moest vanaf de dertiende minuut met tien man verder nadat Cees Langeraar net buiten het strafschopgebied Robin Oussoren onderuit haalde en hier een rode kaart voor kreeg. De vrije trap van Maarten Zwaan werd met een uiterste krachtinspanning van Lars van der Post van de lijn gehaald.

Ondanks de man minder kwam de thuisploeg weer aan de leiding toen Dennis Ekris een fout achterin keihard wist af te straffen. Lang hoefde Amstelveen niet te zoeken naar de gelijkmaker. Binnen zes minuten speelde Mike van den Steenhoven de verdediging van NiTA uit en zijn pass werd zeer fraai afgerond door Yacob Sason: 2-2. Oussoren kreeg vervolgens met ruim een half uur de kans om zijn ploeg op een 2-3 voorsprong te zetten, maar zijn inzet werd goed gekeerd door de ingevallen doelman Remco Brouwer. In plaats van een voorsprong kon Amstelveen met een achterstand de kleedkamers opzoeken voor de rust. Een vrije trap van Van der Post was onhoudbaar voor doelman Mike Lesmeister. Vlak voor rust kon het zelfs nog 4-2 worden via Roy Langelaar, maar redde Lesmeister wel goed.

Na rust was het Amstelveen dat de klok sloeg. Uit het niets viel bijna nog de 4-2, maar de bovenkant van de lat stond deze in de weg bij een vrije trap van Van der Post. Namens de gasten waren Zwaan en Oussoren ongelukkig in de afronding. Daarna ging het heel snel. Zwaan schoot een vrije trap schitterend binnen en kort daarna gleed hij de 3-4 op het scorebord. De treffer leverde wel het nodige tumult op, want volgens de grensrechter van NiTA was de bal over de achterlijn gegaan toen de voorzet werd gegeven. Hij trok de beslissing van de scheidsrechter Smit in twijfel en deed dat met veel gebaar en commentaar, die de wedstrijd voor tien minuten stillegde om orde op zaken te stellen.

In de resterende twintig minuten controleerde Amstelveen de wedstrijd. Een kwartier voor tijd gooide Furgel Fabies de wedstrijd op slot: 3-5. Net als de wedstrijd vorig seizoen in de derde klasse C leverde het treffen in Nieuwer Ter Aa opnieuw een doelpuntrijke overwinning op voor Amstelveen, dit hiermee de achtste plaats vasthouden.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.

Verslag: Helmer Vercasman
Foto’s: Hans van Beek