Amstelveen krijgt deksel op de neus bij TAVV

Na een stormachtige opening van TAVV, met een 1-0 voorsprong na vier minuten, was Amstelveen grotendeels heer en meester in Ter Aar. Het niet scoren, een gemakkelijk gegeven tweede gele kaart aan Dennis Spitteler en het effectief afmaken van TAVV waren uiteindelijk debet aan de 2-1 nederlaag van de ploeg van Radjin de Haan in de zaterdag tweede klasse B.

TAVV kwam furieus uit de startblokken. Binnen een minuut moest doelman Alex Sacca al handelend optreden. Drie minuten later kon de sluitpost de achterstand niet voorkomen, toen een inzet van Yannick Otto door een Amstelveense verdediger werd binnengewerkt.
Namens de gasten werd een schot van Patrick Duarte vanuit de tweede lijn goed gestopt door Edwin Pieterse. Halverwege de eerste helft had ook Robin Oussoren de gelijkmaker op zijn schoen, maar nu stond de paal een treffer in de weg. Ook vele hoekschoppen leverden niet het gewenste resultaat op voor Amstelveen, dat de druk had opgevoerd.

Na rust mikte Oussoren net langs de verkeerde kant van de paal, al had de aanvaller binnen tien minuten in de tweede helft wel een groot aandeel in de uiteindelijke gelijkmaker. Hij werd door Mike van den Steenhoven gelanceerd en zijn voorzet was op maat voor de meegelopen Jair Cruden. De jongeling tikte simpel en de wedstrijd was weer in evenwicht: 1-1. Dat was ook te danken aan Sacca, die zijn ploeg vervolgens in de wedstrijd hield door een mooie redding.

Amstelveen was de bovenliggende partij, maar toen Dennis Spitteler na twee makkelijk gegeven gele kaarten (en dus rood) van het veld moest, werd het lastig voor de gasten. Ondanks het ondertal dachten de Amstelveners aan de leiding te komen, alleen werd er geen doelpunt gegeven na een kopbal van Cruden, die via de onderkant van de lat achter de doellijn viel. “Die kleine van ons (Mike van den Steenhoven) krijgt schop na schop en elke keer zegt de scheids dat het de laatste keer is, maar daarna gaat Dennis Spitteler een duel aan en krijgt geel”, was trainer Radjin de Haan teleurgesteld. “Dat is niet consequent. Uiteindelijk kost ons dat de wedstrijd, want zijn tweede gele kaart was dodelijk voor ons.”

Foto Hans van Beek | Was deze kopbal van Jair Cruden wel of niet over de lijn?

In plaats van de 1-2 viel het doelpunt wel voor TAVV. Stefan Rijsdam mocht krap een kwartier voor tijd uit buitenspelpositie door en verschalkte Sacca in de korte hoek: 2-1. Amstelveen besloot alles-op-alles te zetten en daardoor kreeg de thuisploeg een aantal mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien. Een goed keepende Sacca en slordigheden stonden dat in de weg, waardoor de 2-1 op het scorebord bleef staan. Amstelveen is door de nederlaag naar de negende plaats gezakt.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek