Amstelveen wint ook van Nieuwland in extremis

Na de late 3-2 overwinning op Be Fair heeft Amstelveen Heemraad opnieuw in blessuretijd drie punten gepakt. Wederom zorgde Patrick Duarte voor de bevrijding, nu was Nieuwland de ploeg die met lege handen achterbleef. Door de overwinning kan de ploeg van Radjin de Haan volgende week tegen De Meern veilig spelen.

Het begon goed voor Amstelveen in en tegen Nieuwland. Na drie minuten schoot aanvoerder Maarten Zwaan een vrije trap van iets buiten het strafschopgebied onberispelijk achter doelman Demian Dorrestein: 0-1. Daarna verzuimde Amstelveen afstand te nemen van de nummer laatst. Kansen waren er, maar de 0-2 viel niet. Nieuwland was daarentegen aanvallend helemaal onmachtig.

Na rust hetzelfde beeld. Amstelveen kon de wedstrijd op slot gooien, maar zelfs oog-in-oog met Dorrestein was te veel van het goede. Nieuwland probeerde het met lange ballen op de snelle Martijn Schilthuis en twee keer was Alex Sacca attent en voorkwam de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte. Uit een afgeslagen corner viel de bal zo voor de voeten van Danny de Graaf, die de verbouwereerde Alex Sacca kansloos liet.

Vanaf dat moment begon Amstelveen weer beter te voetballen en kwamen de kansen vanzelf. Alleen bleef het doelpunt uit en de tijd tikte in het nadeel van Amstelveen. Ver in blessuretijd gaf Mike van den Steenhoven een hoekschop richting Zwaan, wiens indraaiende bal nog met moeite werd gestopt door Dorrestein. De terugspringende bal was een prooi voor de attente Patrick Duarte en hij kopte prachtig binnen: 1-2. De vreugde was groot, helemaal toen scheidsrechter Nefkens gelijk affloot en Amstelveen met een overwinning naar huis kon.

Net als vorige week tegen Be Fair was Patrick Duarte in blessuretijd de matchwinner. Het zorgt ervoor dat de Amstelveners verder afstand hebben genomen van de onderste vier plaatsen. De voorsprong op de nacompetitiestreep (De Meern, tegenstander van volgende week, red.) bedraagt zeven punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Jos Spitteler