AmstelveenHeemraad herpakt zich en verslaat SCW

Amstelveen Heemraad heeft zich na de nederlaag van vorige week tegen Overbos prima herstelt.  In de zaterdag derde klasse B werd SCW in Rijsenhout met 2-5 verslagen. Enig smette op de zege was de rode kaart voor doelman Patrick Alblas.

Eerst kwam de koploper nog op achterstand, maar vlak voor rust was er alsnog de verdiende voorsprong en binnen vier  minuten in de 2e helft was de wedstrijd beslist met twee goals, waarbij de 1-4 van Michael Coster van ongekende schoonheid was. Toen bekend werd dat concurrent Overbos een 3-0 voorsprong had weggeven en met 3-3 twee punten verloor tegen IJmuiden, stonden de gedachten bij de Groen-Witte erg vrolijk.

juichen

Na drie minuten had Levy Piqué de score al kunnen openen. Met een mooie actie verscheen hij voor de jeugdige Leon Turenhout, de vervanger van de aan zijn lies geblesseerde Jeroen Pathuis, maar wist hem niet verschalken. De vele kansen daarna werden bij Amstelveen niet benut, en zoals de voetbalwet geldt: valt hij niet bij jou, dan valt hij aan de andere kant. In de 27e minuut kwam een zeer gemakkelijk gegeven vrije trap bij de heel erg vrijstaande Nick Appelman en hij had hem voor het inleggen. 1-0. Zeer tegen de verhouding in.

Pique

Zeven minuten later stelde Amstelveen orde op zaken. Uit een corner van Michael Coster onderstreepte Michael Lippens zijn scorende vermogen. Hij had weinig tijd nodig en liet Leon Turenhout kansloos. Amstelveen was oppermachtig en het was wachten op een goal. Die kwam, net voor rust. Jurrit Wilhelmus was scherp bij een afgeslagen corner en zijn pass was strak bij de 1e paal en Jacco Tolman wipte de bal heel fraai over alles en iedereen heen. Met 1-2 ging een ieder even de warmte in.

Tolman

Na rust werd het verschil snel gemaakt. Binnen de minuut de bekeken pass van Jacco Tolman en het vreselijk koel afmaken van Michael Lippens. Rustig wachten op het moment en het stond 1-3. Drie minuten later de overtreding, op zo’n 27 meter van de goal van SCW. Michael Coster legde de bal nog even goed en schoot de vrije trap snoeihard in de kruising. Een hele mooie goal. Met de 1-4 was de wedstrijd gespeeld.

Halverwege de tweede helft pakt Patrick Alblas de corner van SCW, daarna gelijk commotie en de rode kaart voor Alblas. Trappen naar een speler is de uitleg van scheidsrechter Bos. De gegeven strafschop werd heel strak ingeschoten door Jeff de Vilder.

Foto Hans van Beek: Doelman Patrcik Alblas ( r) mocht met rood vetrekken

SCW putte er heel even kracht uit, maar dat zakte geleidelijk weg. Amstelveen scoorde bijna via Jacco Tolman, maar de bal kwam tegen de paal. Kort voor tijd scoorde Dirk Franken de 2-5, na goed doorgaan. Een verdiende overwinning van Amstelveen en SCW moet hopen dat de geblesseerden snel terugkeren.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3B.

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek