Owusu brengt AMVJ in laatste minuut langszij tegen De Bilt

AMVJ is de nacompetitie begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen De Bilt. De formatie van trainer Hans Schakel keek bij rust terecht tegen een 0-1 achterstand aan. Na rust rechtte AMVJ de rug en sleepte de ploeg er in de laatste minuut van de wedstrijd via invaller Bram Owusu een verdiend gelijkspel uit.

De thuisploeg startte sterk aan de wedstrijd. Rene Boer kopte een voorzet van Jimmy Jansen goed in. Doelman Jelle Godefroy pakte zijn inzet echter met een prima reflex. Vervolgens hadden de Amstelveners het moeilijk met De Bilt, dat erg agressief speelde. De bezoekers kwamen na een kwartier spelen ook terecht op voorsprong. Een corner werd door rechtsback Steven van de Berg uitstekend binnen gekopt.

HAV-Article-AMVJ-Bilt-3

De Bilt bleef vervolgens iets sterker en na iets minder dan een half uur moest Robin Meerhoff een indraaiende corner van de lijn halen om een doelpunt te voorkomen. AMVJ creëerde bijna geen kansen voor rust. Alleen Meerhoff was gevaarlijk, maar raakte het leer verkeerd. Aan de overzijde ontsnapte AMVJ wel een aantal keer. Mark Schol hield twee maal een inzet van Joey de Ruyter van de lijn en doelman Levien Rocha moest handelend optreden op een uithaal van Tom Karst.

Na de rust kwam AMVJ sterk uit de kleedkamer en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Dit leidde pas na twintig minuten tot de eerste kans. Een schietkans voor Meerhoff vloog echter hoog over het doel. De Bilt kwam er niet meer aan te pas en het was AMVJ dat de dienst uitmaakte. Vijf minuten na de kans van Meerhoff was Chris Boer erg dichtbij de gelijkmaker. Na een goede combinatie met Meerhoff rolde zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal.

HAV-Article-AMVJ-Bilt-4

AMVJ werd met het inbrengen van Bram Owusu en Devery Boldewijn nog gevaarlijker. Een kwartier voor tijd kopte Owusu goed terug op Boldewijn. De aanvaller haalde uit maar de bal scheerde net over de lat. Twee minuten later kwam De Bilt er op de counter gevaarlijk uit. Karst stuurde met een mooie steekpass invaller Tim Elders weg. De aanvaller stuitte echter op de voeten van Rocha.

HAV-Article-AMVJ-Bilt-5

Ondanks deze gemiste kans leek De Bilt er met de overwinning vandoor te gaan. Owusu kreeg het in de laatste minuut echter nog een keer op zijn heupen. De spits kreeg de bal hoog aangespeeld in de zestien, controleerde de bal op zijn borst, draaide knap weg en liet Godefroy met een keihard schot tegen de touwen kansloos. Hij bezorgde de formatie van Schakel daarmee een verdiend gelijkspel.

Volgende week zaterdag om 14:00 uur is de return op het terrein van De Bilt. Klik hier voor het complete overzicht van de zaterdag nacompetitie.

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: rickysportphotography