AORC/Lebo Vastgoed naar zaalvoetbal bekerfinale, maar Hommel gaat in protest na dwaling arbitrage die verlenging vergeten

De Amsterdamse zaalvoetballers van AORC/Lebo Vastgoed hebben gisterenavond (vrijdag) de finale van de KNVB beker gehaald. Na veertig minuten was het 2-2 tegen De Hommel maar de Amsterdammers wonnen na strafschoppen. Die finaleplaats in nog allerminst zeker omdat FCK De Hommel protest zal aantekenen tegen de nederlaag.

Na de reguliere speeltijd was het dus 2-2 in Sporthallen Zuid. De reglementen van de KNVB schrijven voor dat er bij een gelijke stand dan twee keer vijf minuten moet worden verlengd. Die regels werden echter niet gehanteerd waardoor er, zonder enig protest van beide partijen begonnen werd aan de strafschoppen serie. AORC won die uiteindelijk verdiend. Nick van Teeffelen namens AORC/Lebo: “ De regels zeggen inderdaad dat er verlengd moet worden, maar beiden ploegen zeiden niets. Ook de arbitrage niet. Het is natuurlijk een beetje slap om dan na afloop protest aan te tekenen als je verloren hebt. Ik begrijp het echter wel. Ik denk dat wij hetzelfde gedaan zouden hebben. Hommel is na afloop niet akkoord gegaan met de uitslag. We zullen het wel zien.”

FCK De Hommel zal maandag in beroep gaan tegen de uitslag van de wedstrijd

Ron Kauwen, competitie coördinator van de landelijk zaalvoetbal afdeling van de KNVB: “Er staan drie mensen op het veld die het voor het zeggen hebben. Twee scheidsrechters en een secretaris. Die bepalen wat er gebeurd. Ik weet uiteraard wat de regels zijn, maar het is op dat moment niet aan mij om in te grijpen. Wat er nu verder gaat gebeuren? Ik heb officieel nog geen protest ontvangen van De Hommel dus ik kan er nog geen zinnig woord over zeggen. Dat zal maandag wel komen. Voorlopig staat AORC/Lebo als finalist in de boeken.”

Op de zege van AORC/Lebo valt echter niets af te dingen. De Amsterdammers waren een stuk beter dan De Hommel, dat een aantal sterspelers niet kon opstellen in verband met blessures. Eerder dit jaar verloor AORC nog kansloos met 8-0 van de ploeg uit Brabant.  Sindsdien presteert de ploeg van Mo Bouchibti geweldig en werd Hovocubo uitgeschakeld in de kwartfinale en werd in de competitie koploper FC Marlene verslagen.

Tegen De Hommel had het helemaal niet op strafschoppen aan hoeven komen. De ploeg van Bouchibti had het duel eigenlijk al lang in de reguliere speeltijd moeten beslissen.  Het begin was echter weinig hoopvol toen Nabil el Allouchi de gasten al na vijftien seconden op voorsprong zette (0-1). Na vier minuten raakte Pablo Blanco de paal en niet veel later kon Omar Tissoudali alleen voor de Bosche doelman niet scoren. De 0-1 ruststand was verre van terecht.

Zaid el Morabitti

Twaalf minuten voor tijd werd het zelf 0-2 en weer was het El Allouchi die scoorde. De Amsterdammers gaven niet op en halverwege de tweede helft was daar de aansluiting. Een schot van Tissoudali werd niet goed verwerkt en de , tot dan toe, redelijk onzichtbare Zaid el Morabitti zorgde voor de 1-2. Toen vijf minuten voor tijd El Morabitti de paal raakte greep Bouchibti in. Met nog twee minuten te gaan kreeg doelman Ennes van Maasbommel de opdracht om als vijfde veldspeler te gaan acteren.

aorc waanzinnig van vreugde

Met nog twee minuten en twee seconden  op de klok gebeurde het onwaarschijnlijke. De doelman schoot vanaf de linkerkant de 2-2 binnen. Uiteindelijk brachten strafschoppen de beslissing.  Van Maasbommel stopte een inzet en zag er twee overgaan. Abdesamad al Azhari schoot uiteindelijk de winnende treffer binnen.

Het is voor het eerst in de historie van de club dat de Amsterdammers in de bekerfinale staan. Deze wordt op vrijdag 18 april gespeeld tegen CFE/VDL in de Sporthallen Zuid. Of…. De KNVB moet maandag beslissen dat de uitslag ongeldig is. Wordt dus vervolgd.