Arsenal doet goede zaken met verdiende winst bij VVZA

In de eerste ronde van de nacompetitie heeft Arsenal een goede stap gezet richting promotie naar de tweede klasse. In Amersfoort won de ploeg van Imro Wielkens verdiend met 1-3 van VVZA. De Amsterdammers zagen vorige week AGB het kampioenschap nog voor hun neus wegkapen.

Na een kwartier zat Arsenal al op rozen. Skip Slingerland opende de score. De bal kwam voor zijn voeten nadat VVZA-keeper Rico Hensen de bal had weg gebokst, Slingerland hield knap de rust en schoof bal vanaf twintig meter keurig binnen. Een minuut later werd Melvin Holwijn door Mitchell Piqué de diepte ingestuurd en kon voor de 0-2 tekenen. Zo speelde Arsenal al vanaf het begin een gewonnen wedstrijd.

Het laatste kwartier voor rust beet de ploeg uit Amersfoort wat meer van zich af, zonder echt gevaarlijk te worden. Tot de slotseconde van de eerste helft. Arsenal verloor twee duels achter elkaar waardoor Marciano Rijnders doorbrak op rechts en keurig breed legde op de volledige vrijstaande spits Florian Beltman: 1-2. Het was gelijk de laatste actie van de eerste helft. Een bittere pil voor Arsenal, dat VVZA weer in de wedstrijd liet komen.

160522 VVZA - Arsenal 3

Tien seconden na rust kreeg Melvin Holwijn een behoorlijke charge te verwerken en kon de wedstrijd even later niet vervolgen. Arsenal hield desondanks grip op de wedstrijd in de tweede helft en het bleef de betere ploeg. Na ruim een uur spelen kwam de onvermijdelijke 1-3. Uitblinker Buffon kreeg de bal op rechts, ging richting de achterlijn en gaf de bal keurig af op Tom Ridder die simpel binnen kon tikken.

Terwijl de hemel open brak probeerde VVZA nog de aansluitingstreffer te maken. Het kreeg een kwartier voor tijd een indirecte vrije trap in het strafschopgebied na een vermeende bewuste terugspeelbal. Freek van Engelen schoot de bal echter in de muur die op de lijn stond en Beltman kopte de rebound over. Arsenal had op zijn beurt ook kunnen uitlopen naar 1-4. Het was in de counter vooral gevaarlijk via Stefan Batista Pereira. Diep in blessuretijd kreeg opnieuw Van Engelen nog een enorme kans op de 2-3, maar Sam Coenen redde uitstekend. Door de 1-3 overwinning heeft Arsenal een uitstekende uitgangspositie voor de return volgende week in Amsterdam.

160522 VVZA - Arsenal 4

Arsenal-trainer Imro Wielkens vond de overwinning verdiend. “Jazeker. Het is natuurlijk een wedstrijd op zich in de nacompetitie. Je speelt ook tegen een vreemde ploeg, die je niet kent. Dus in het begin was het wat aftasten. Maar die twee goals kort achter elkaar waren natuurlijk een klap voor hun. Aan de andere kant gaven we hun weer onnodig hoop met die goal kort voor rust. Ook in de tweede helft bleven we de betere ploeg. Hopelijk kunnen we het volgende week thuis afmaken.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Verslag en foto’s: Koen Vanhellemont