AS’80 laat zich foppen door Ankaraspor

In de zondag vierde klasse F heeft AS’80 verzuimd afstand te nemen van de middenmoot. De ploeg van Sandor Augustijn ging op eigen veld met 1-2 onderuit tegen laagvlieger Ankaraspor en blijft zo op de zesde plaats staan.

De Almeerders kenden een behoorlijke valse start, want het keek al binnen twee minuten tegen een achterstand aan. Ergin Senel rondde een aanval over de linkerkant goed af. AS’80 kwam vervolgens goed terug, maar de nonchalance sloop in de ploeg, met als gevolg dat vele mogelijkheden om zeep werden geholpen. In de tiende minuut viel de verdiende gelijkmaker alsnog via Mees van Eck: 1-1.

De thuisploeg bleef het initiatief behouden, maar ging slecht met de kansen om. Zowel Bernio Dap als Dylan Dokter faalde met hun acties die vaak te ver werden doorgevoerd. Ankaraspor profiteerde vlak voor rust van een foutje in de defensie van AS’80. Een strakke schuiver van Oguzhan Acar eindigde buiten bereik van doelman Michael van Mouwerik in het net: 1-2.

Na de rust was AS’80 veel sterker, zonder het veldoverwicht ook in de stand tot uitdrukking te laten komen. Er waren genoeg mogelijkheden om de gasten op de pijnbank te leggen, maar de thuisploeg faalde hopeloos. Ankaraspor, onder leiding van Serkan Yapici, bleef overeind en nam drie punten mee naar Amsterdam-Oost.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse F.