AS’80 slaat toe in derby tegen Waterwijk

In de vierde klasse F heeft AS’80 in de derby met Waterwijk met 1-0 aan het langste eind getrokken. De ploeg van Sandor Augustijn had over negentig minuten het meeste recht op de overwinning. Mees van Eck zorgde na rust voor de enige treffer van de wedstrijd: 1-0.

Voor beiden ploegen was het in de beginfase aftasten, maar de thuisclub nam na zo’n tien minuten wel wat meer initiatief en dat leverde diverse mogelijkheden op. Zo was er onder andere een vrije schop van Rik Bor die maar net naast ging. Waterwijk kwam naarmate de wedstrijd vorderde ook wat meer in haar spel en was nog het dichtst bij de openingstreffer toen Frikri Ghoudou zijn inzet over zag gaan. Tot aan de rust twee ploegen die wel wilden, maar niet echt tot iets groots in staat waren tot teleurstelling van de tweehonderd toeschouwers die op deze derby afgekomen waren.

In het tweede bedrijf was AS’80 de ploeg die de wedstrijd dicteerde, maar ook nu kwamen veel passes niet goed aan en kreeg Waterwijk steeds weer de mogelijkheid om iets terug te doen.  Maar ook hier werden de kansen verprutst en gingen diverse schoten hoog over. Toch nam de thuisclub verdiend de leiding door Mees van Eck die met een schuiver in de verre hoek Waterwijk-doelman Maikel Koelink kansloos liet (1-0).

20161016-as80-waterwijk-foto-nick-withagen-1

Na zo’n twintig minuten in de tweede helft had het zo maar 2-0 kunnen zijn, maar de inzet van Bernio Dap belandde op de lat. Waterwijk herpakte zich uitstekend en kreeg steeds meer grip op het duel. Een kwartier voor tijd moest AS’80 met een man minder verder na een pittige overtreding van Marco Brandenburgh. Waterwijk schoof nu een man door en zo werd de druk op het doel van AS’80 steeds groter en kwamen er aardig wat kansen op de gelijkmaker. De mooiste was van Sharindra Jagroep maar hij miste en wist AS’80 uiteindelijk stand te houden.

Coach Sandor Augustijn van AS’80: “Ik vond dat wij de winst wel verdienden, na de rode kaart was het soms wel even billen knijpen en had Waterwijk kunnen scoren, maar mijn ploeg hield gelukkig stand”. Waterwijk-trainer Ben Vis vond dat zijn ploeg wel een punt had verdiend:”We hebben na de rode kaart genoeg kansen gehad om de gelijkmaker te scoren, maar er werd zeer knullig met deze kansen omgegaan en dan doe je jezelf tekort”.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse F