Belangrijke overwinning voor Aalsmeer in kelderduel tegen VVZ’49

Onderin de zaterdag eerste klasse A heeft FC Aalsmeer het belangrijke duel tegen VVZ’49 met 3-0 gewonnen. Door de drie punten heeft de promovendus weer even afstand genomen van de directe degradatieplaatsen. Trainer Cor van Garderen was gematigd tevreden over zijn ploeg. Ondanks de overwinning was de eindstand volgens hem aan de magere krant. “We hadden eigenlijk vijf, zes goals moeten maken vandaag, want we creëerden weer veel kansen.”

Het spel van zijn ploeg stemde hem met name tevreden. Bijna negentig minuten domineerde de thuisploeg. Beide ploegen waren in de eerste fase van de wedstrijd aan elkaar gewaagd, maar de bezoekers uit Soest konden de openingstreffer niet voorkomen. Aanvaller Calvin Koster schoot zijn ploeg voor rust op een 1-0 voorsprong.

Daar kwamen in de tweede helft nog twee treffers bij. De 2-0 kwam op naam Epi Kraemer en de derde treffer werd gemaakt door Fernando Pique. Van Garderen zag, ondanks de drie doelpunten, nog veel mogelijkheden gemist worden. “Voor rust kregen we goede kansen om al uit te lopen en na de rust werd er nog een strafschop gemist.”

Toch was de trainer na afloop blij met de drie doelpunten én punten. “We hebben eigenlijk de hele wedstrijd gedomineerd en amper een kans weggegeven”, aldus een tevreden Van Garderen. Hij ziet na dit duel weer reden om naar boven te kijken in de ranglijst. “Het is nog te wisselvallig, maar we hebben nu weer tijd om na de winterstop alles op een rijtje te zetten. Het is in ieder geval lekker om zo de winterstop in te gaan en ik zie een stijgende lijn.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A.