Blauw-Wit Beursbengels geeft koploper VVC pak slaag

In de zaterdag derde klasse B heeft Blauw-Wit Beursbengels uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent vernederde op eigen veld koploper VVC. Na een 2-0 ruststand speelde de thuisploeg VVC in de tweede helft weg: 6-0.

De eerste kleine mogelijkheid van het duel was na drie minuten voor VVC. Verdediger Elroy Knol kopte een vrije trap van Wouter Klootwijk in de handen van doelman Youssef El Abdallaoui. Na een klein kwartier spelen volgde een grote kans voor de bezoekers om de score te openen. Een goede actie op links van Jasper de Bie kon door Klootwijk net niet verzilverd worden. De middenvelder trof de paal.

Blauw-wit Beursbengels liet zich na iets minder dan een half uur voor het eerst zien bij het doel van Thierry Wesseling. Mickey Wever kon na een goede actie in de zestien meter geen medespeler vinden. Blauw-Wit Beursbengels kwam beter in de wedstrijd en acht minuten voor rust was het raak voor de thuisploeg. Wesseling moest een vrije trap van Dennis Amankwah los laten en Virgil Spier was er snel bij om de 1-0 binnen te tikken. Blauw-Wit Beursbengels wist nog voor rust de voorsprong te vergroten. Wever pikte een afvallende bal op de rand van de zestien meter op en verschalkte Wesseling met een lage schuiver in de hoek.

De tweede helft begon enerverend omdat VVC meer risico ging nemen en één-op-één ging spelen achterin. Nadat Blauw-Wit Beursbengels eerst gevaarlijk werd, kreeg VVC op de tegenaanval de kans om terug te komen in de wedstrijd. El Abdallaoui redde echter prima op een inzet van invaller Matthijs Kinkel. Tien minuten na rust kreeg Blauw-Wit Beursbengels de uitgelezen kans om op 3-0 te komen. Zion Linger kon alleen op Wesseling af, maar de keeper was een sta in de weg. Uit de daaropvolgende corner was het alsnog raak. De bal viel voor de voeten van spits Hansie Weehuizen die eenvoudig kon afmaken. Nadat VVC via levensgrote kansen voor Martens en Kinkel verzuimd had om de 3-1 op het scorebord te zetten, was het aan de andere kant wel weer raak. Op aangeven van Tommy Janssen tekende Weehuizen met een hard schot voor zijn tweede van de middag en de 4-0.

Het feest voor Blauw-Wit Beursbengels was nog niet voorbij want ruim een kwartier voor tijd vielen binnen een tijdsbestek van twee minuten ook de vijfde en de zesde treffer voor de thuisploeg. Eerst was het Amankwah die een fraaie voorzet van Wever binnen werkte en een minuut daarna kopte Zion Linger de 6-0 achter Wesseling. In het laatste kwartier had Blauw-Wit Beursbengels de score nog hoger kunnen opvoeren, maar het speelde verscheidene aanvallen niet goed uit. VVC was machteloos en kwam niet meer van de eigen helft af.

Blauw-Wit Beursbengels-trainer Jean-Paul van Zoghel was logischerwijs uitermate tevreden over de wedstrijd. “We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld. Alleen het eerste half uur was wat minder. We waren in die fase iets te slordig in de aannames en de passing. Na de eerste goal hebben we het goed opgepakt en de tweede helft was het genieten. De score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen. De competitie is weer helemaal open.”

Blauw-Wit Beursbengels verkleint door de overwinning de achterstand tot twee punten op de koploper. Het klimt naar de tweede plaats op de ranglijst en houdt daardoor uitzicht op het kampioenschap. Voor VVC is het zaak om de nederlaag snel te vergeten en de rug te rechten.

Kijk hier voor de overige uitslagen in de zaterdag derde klasse B.

Foto’s: Jan Klootwijk