Blauw Wit Beursbengels weerhoudt Buitenveldert van kampioenschap

Het is Buitenveldert niet gelukt om het kampioenschap van de zaterdag derde klasse B te pakken op bezoek bij Blauw Wit Beursbengels. De wedstrijd eindigde in 1-1. Zandvoort verspeelde ook punten op bezoek bij Arsenal, waardoor een overwinning van Buitenveldert een kampioensfeest had betekend.

Het kampioenschap laat dus nog even op zich wachten, mede dankzij een sterk optreden van thuisploeg Blauw Wit Beursbengels. Waar de eerste helft niet bol stond van grote kansen, had Buitenveldert de eerste serieuze mogelijkheid. Vince van Brummen stond na twintig minuten oog-in-oog met doelman Bertram de Langen, maar kreeg niet genoeg kracht achter de bal om het De Langen lastig te maken. De thuisploeg, die het betere van het spel had, kwam via Kevin Hansen voor het eerst dichtbij een treffer. Na een mooie aanval over verschillende schijven kreeg hij de kans om te schieten, maar trof geen doel.

Rickysportphotography, Kevin Hansen in duel met Antonie de Puysselaar, 23-04-2016 Blauw Wit BB- Buitenveldert

Het meest opvallende moment in de eerste helft was de rode kaart voor Kevin Maduro van Blauw Wit Beursbengels. Na een vermeende tik op het achterhoofd van Sergae Kogeldans moest hij vijf minuten voor rust vertrekken. Daarmee leek het met het overwicht van de thuisploeg gedaan, maar de tweede helft liet een ander beeld zien. De ‘man meer situatie’ werd door de bezoekers alles behalve uitgebuit en de thuisploeg kreeg de eerste grote kans van de tweede helft. Kevin Hansen, die regelmatig voor gevaar zorgde, creëerde voor zichzelf een schietkans, maar stuitte op keeper Jon van der Donk. Dat beide elftallen niet even veel spelers op het veld hadden staan viel niet op, de thuisploeg organiseerde zich goed en maakte het Buitenveldert bij vlagen flink lastig.

De wedstrijd bleef, net als in de eerste helft, op en neer gaan en koploper Buitenveldert kreeg ook kansen. De tweede helft was twintig minuten bezig toen verdediger Maarten Verhaar doorstoomde naar voren. Met wat geluk kreeg hij de bal mee, ook vanwege goed doorzetten, en 1-op-1 met keeper De Langen bleef hij kalm en zette met een koelbloedige schuiver de 0-1 op het bord.

De bezoekers konden echter niet lang van de voorsprong genieten, want via een goede combinatie tussen Tommy Janssen en Hansen kwam Blauw Wit Beursbengels op gelijke hoogte. Hansen haalde met een vlammend schot de trekker over en zag zijn schot in de linkerbovenhoek eindigen.

Rickysportphotography, Raoel Darnoud, 23-04-2016 Blauw Wit BB- BuitenveldertDe gelijke stand, met nog twintig minuten te spelen, bezorgde het meegereisde publiek van Buitenveldert titelkoorts op de tribune. De concurrenten van Zandvoort stonden op dat moment nog 3-1 achter, wat betekende dat het kampioenschap van Buitenveldert gevierd kon gaan worden als de 1-1 op het scorebord bleef staan.

Dat leek alles behalve zeker, want in de slotfase waren er kansen in overvloed. Invaller Bobby Aldenberg was dichtbij de 1-2 met een prachtige lob, die even prachtig uit het doel werd gehouden door keeper De Langen. Ook de thuisploeg had nog mogelijkheden. Vijf minuten voor het einde werd er, wederom na mooi combinatievoetbal tussen Zion Linger en invaller Devanté Ritveld, gevaar gesticht. De inzet van Ritveld eindigde net naast het doel van Van der Donk.

Een overtreding van doelpuntenmaker Verhaar, die de doorgebroken Linger op de rand van het strafschopgebied onderuit schopte, voorkwam één minuut voor tijd een grote kans op de winnende treffer. Die overtreding moest hij vervolgens wel met een rode kaart bekopen op de valreep kon Hansen via de vrije trap, alsnog drie punten binnenhalen voor de thuisploeg. Dat deed hij bijna, maar zijn snoeiharde inzet spatte uiteen op de lat.

Ondertussen was de stand bij Zandvoort omgebogen naar een 4-3 voorsprong, wat inhield dat het kampioensfeest minimaal een week opgeschoven ging worden. Na afloop waren er gemengde gevoelens bij Maarten Verhaar: “We wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden, maar tegen tien man hadden we moeten winnen. Al kan ik met 1-1 leven en nu moeten we volgende week het kampioenschap binnenhalen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse B.

Verslag: Jimmy Miltenburg
Foto’s: Rickysportphotography