Buiksloot gaat er door zege op De Meteoor met koppositie vandoor

De Meteoor lijkt de weg in de zaterdag vierde klasse B een beetje kwijt. Nadat de Amsterdammers foutloos periodekampioen werden, verloor de ploeg van Wesley Vennema op bezoek bij Buiksloot de tweede wedstrijd op rij. De stadsgenoot gaat nu door de zesde overwinning op rij alleen aan kop.

In de topper tussen de nummers één en twee van de ranglijst nam De Meteoor op Sportpark Buiksloterbanne het initiatief en drukte Buiksloot ver terug op eigen helft. De thuisploeg had geen antwoord op het snelle aanvalsspel en was beperkt tot tegenhouden. Al vrij snel leidde dit tot een enorme kans voor Jarno Hofman die een afgemeten voorzet van Kevin Mand in één keer volleerde, maar zijn inzet rakelings langs de verkeerde kant van de paal van Oguzhan Dönmzez zag verdwijnen.

20161112-buiksloot-meteoor-mitchel-beckman-4

Dat de ploeg van Remco van Twiller vervolgens verrassend de score opende, kwam letterlijk uit de lucht vallen. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door Kay van den Burg fraai over de muur in de verre hoek binnen geschoten: 1-0. De Meteoor leek van slag want drie minuten later was het al 2-0 voor Buiksloot. Een verkeerde terugspeelbal van Mand werd door Sergay Gemin onderschept, die oog-in-oog met doelman Danny Hillegers de treffer gunde aan de meegelopen Jose Bebeto Ngeze.

Na bijna een uur spelen ontbrandde de wedstrijd. De Meteoor ging iets fysieker speler en Buiksloot verzuimde druk te zetten. Het middenveld van de thuisploeg werd overlopen en middels de lange bal waren de gasten steeds dreigender. Buiksloot kwam niet meer van de eigen helft af, hield de bal niet meer in bezit en gaf De Meteoor steeds meer de ruimte om dreigend in de buurt van doelman Dönmez te komen. Deze speelwijze leverde in de 61ste minuut de aansluitingstreffer op. Johnny van Horssen strafte de desorganisatie in de achterhoede van de thuisploeg af: 2-1.

20161112-buiksloot-meteoor-mitchel-beckman-6

De Meteoor bleef de bovenliggende partij en de gelijkmaker was een kwestie van tijd. Deze leek zo’n tien minuten voor tijd te vallen toen Dönmez de bal niet onder controle kreeg en de terugspringende bal door Horssen hard op doel werd geschoten. De bal smoorde echter in een druk strafschopgebied. Daar waar de gelijkmaker van De Meteoor aanstaande leek, gooide Buiksloot de wedstrijd diep in blessuretijd in het slot. Invaller Casper van Splunter stuurde Gemin de ruimte in, die dit keer wel zelf afmaakte en zo de 3-1 op het scorebord zette.

20161112-buiksloot-meteoor-mitchel-beckman-8

Door de overwinning is Buiksloot nu alleen koploper. De ploeg van Remco van Twiller heeft twee punten voorsprong op achtervolger Zaanlandia. De Meteoor is afgezakt naar de gedeeld derde plaats, op drie punten van Buiksloot. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.