Buiksloot herstelt zich op tijd tegen KFC

Na ruim twee maanden heeft Buiksloot eindelijk weer drie punten mogen bijschrijven in de zaterdag vierde klasse B. De laatste zege dateerde alweer van 26 november, ruim twee maanden geleden. De ploeg van Remco van Twiller had weinig moeite met laagvlieger KFC (0-6), waardoor de Amsterdammers zich niet op tijd lijken te herstellen met het oog op twee toppers in de komende weken.

Het kwam moeilijk op gang bij Buiksloot. De Noord-Amsterdammers grossierden in slordig balverlies en KFC probeerde middels lange ballen de snelle Wycher Lens in stelling te brengen. De gelegenheidsdefensie van Buiksloot, waar noodgedwongen niemand op zijn gebruikelijke plek stond, bracht zichzelf regelmatig onnodig in de problemen. Halverwege de eerste helft kwamen de gasten iets meer uit de defensieve zorgen werd KFC vastgezet op eigen helft. Dit zorgde voor enkele dreigende momenten voor het doel van de pas 17-jarige Stijn Jonker, maar de voorsprong bleef uit.

Na een half uur doorbrak Buiksloot de ban toen Sergay Gemin de bal met een gelukje meekreeg en vanuit een uitzichtloze positie op de achterlijn de bal voor het lege doel kreeg. Doelman Jonker was nergens te bekennen, waardoor het voor Tari Sassen een koud kunstje was om de 0-1 binnen te tikken. Nog voor rust beslisten de gasten het duel door twee snelle aanvaller. Eerst gunde Karim Abay één-op-één met Jonker het doelpunt aan clubtopscorer Gemin (0-2), vlak voor het rustsignaal stuurde José Bebeto Ngeze op fraaie wijze Gemin de diepte in (0-3).

Direct na de rust ging Buiksloot verder met waar het voor rust gebleven was. In hoog tempo werd KFC overlopen. Na nog geen vier minuten spelen in de tweede helft draaide Sassen een hoekschop het doel in voor de 0-4. Weer een paar minuten later mocht Gemin vanaf de strafschopstip aanleggen voor zijn twintigste treffer van het seizoen en zette zo de 0-5 op het scorebord. Daarna draaide Buiksloot het tempo wat omlaag en vergat het KFC een groot pak slaag te geven. De teller stokte uiteindelijk op zes, toen nieuweling Giorgio Kuiper vanaf eigen helft aan een lange sprint begon en de hele KFC-defensie voorbij liep om vervolgens af te ronden: 0-6.

Buiksloot blijft op deze manier goed in het spoor van koploper TOB (tegenstander over twee weken) en nummer twee Zaanlandia (volgende week), met de toppers in het verschiet.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.

Archieffoto boven: Mitchel Beckman