Buiksloot verslaat Westzaan met minimaal verschil

Voor de zesde keer in zeven wedstrijden heeft Buiksloot in de zaterdag vierde klasse B de volle buit weten te pakken. Op bezoek bij Westzaan boekte de ploeg van Remco van Twiller een krappe maar verdiende zege: 0-1.

Buiksloot was met grote plannen naar Westzaan gekomen en zocht vanaf het beginsignaal de aanval. De ruimte die de thuisploeg de gasten bood bracht de Amsterdammers de eerste twintig minuten keer op keer in de buurt van het vijandelijke doel, maar doordat Buiksloot bijzonder slordig was in de eindpass leidde het niet tot grote uitgespeelde kansen.

Westzaan liet zich pas na een half uur zien in de buurt van het doel van Buiksloot, maar miste het schot van Danny Haye kracht. Uit de tegenaanval kreeg Buiksloot een hoekschop waaruit het wel succesvol was. Een scherp indraaiende hoekschop van Jose Bebeto Ngeze vloog over Westzaan-doelman Barry Al heen en kon door Sergay Gemin eenvoudig in het doel gekopt worden. Hiermee zette hij de gasten op een verdiende 0-1 voorsprong, tevens ook de ruststand.

De tweede helft was van een stuk minder niveau. Buiksloot hield het overwicht maar grossierde in foute passen en niet aankomende voorzetten. Westzaan putte uit de magere achterstand energie en ging opportunistisch op zoek naar de gelijkmaker. Deze leek halverwege de tweede helft ook te vallen toen wederom Haye door een onoplettendheid in de Amsterdamse achterhoede oog-in-oog kwam te staan met Dönmez. Haye schoot echter ongecontroleerd waardoor Dönmez de 1-1 gemakkelijk kon voorkomen. Niet veel later mocht Ricardo Marckx aanleggen voor een vrije trap voor de gastheren maar ook dit bracht Buiksloot niet in verlegenheid.

De ploeg van Remco van Twiller nam het initiatief daarna weer over, maar wederom kwamen net als in de eerste helft de voorzetten niet aan en werden aanvallend de verkeerde keuzes. Zo hielden de gasten het tot de laatste minuut onnodig spannend. Het krappe verschil werd uiteindelijk wel over de streep getrokken. Buiksloot blijft daardoor op een derde plaats staan, drie punten achter de nog foutloze koploper De Meteoor.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.

Archieffoto boven: John Beckman