Buimer zet Swift met drie goals op het goede spoor tegen Sliedrecht

In de hoofdklasse heeft Swift flink uitgehaald. In en tegen Sliedrecht won de ploeg van Mark Evers met maar liefst 0-6. Spits Bas Buimer was de grote man aan Amsterdamse-zijde en scoorde maar liefst drie keer. Swift klimt door de zege naar de vierde plaats, maar heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld dan de meeste concurrenten.

Swift begon agressief aan het duel en het was de ploeg er dan ook alles aangelegen om de ongeslagen reeks sinds 29 oktober (2-1 nederlaag tegen Noordwijk) vast te houden. Tegen Sliedrecht was het duidelijk de bovenliggende partij, maar de eerste kans kwam er pas na ruim een kwartier spelen toen Jaap Smeeing uit vrije positie voorlangs schoot. Buimer: “De bal wilde er maar niet in. Ik dacht echt ‘wordt het weer zo’n middag’, maar gelukkig kwam het allemaal goed.” De kansen stapelen zich op, maar de treffer bleef uit. Mark Evers: “We krijgen zes opgelegde kansen in de eerste 25 minuten. Het was gewoon wachten op die goal.”

Doelman Stefan Lobbezoo was, na een half uur spelen, op een prachtig schot van Dennis Dinkgreve uiteindelijk kansloos (0-1). Sliedrecht was amper dreigend, maar met een schot van Gavir Breidel was het nog gevaarlijk dichtbij de gelijkmaker.

Na rust was er voor de thuisploeg geen houden meer aan. Swift schakelde nog een tandje bij en zette vroeg druk op de defensie van de ploeg van Michel Langerak. De verdediging van de thuisploeg liet voldoende steekjes vallen waardoor de score al snel kon oplopen. In een tijdsbestek van vijf minuten liep Swift uit naar een 0-4 voorsprong. Tussen de 55ste en zestigste minuut scoorden Buimer (twee keer) en Max van Wakeren. Buimer: “Na rust waren we zo gretig. Het was heerlijk voetballen. Alles liep zoals het moest.”

In het resterende half uur liep de teller op tot een half dozijn. Buimer maakte zijn derde van de middag (0-5) en zorgde er voor dat Lionel Frederik de 0-6 kon maken. Buimer: “De uitslagen zijn ook erg gunstig voor ons dus wie weet wat er nog te halen valt. We spelen zo goed momenteel dat er nog van alles in zit.”

Foto Paul Stoeltie | Bas Buimer scoorde drie keer en brengt zijn totaal op zestien dit seizoen

Komend weekend strijdt Swift voor een plek in de kwartfinale van de KNVB beker tegen HBOK. Buimer: “Vorig seizoen hebben we de finale gehaald en dus het landelijke bekertoernooi bereikt. We verloren toen van Jodan Boys en die schakelden vervolgens Go Aheag Eagles uit. Dat willen wij ook, dus wij het nemen het heel serieus. We moeten zeker de finale halen.” Het Amsterdamsche Voetbal heeft het duel tussen Swift en HBOK gekozen tot wedstrijd van de week.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag hoofdklasse.