Buitenboys passeert FC Weesp in titelrace

In de top van de zaterdag vierde klasse E heeft Buitenboys goede zaken gedaan door de tweede plaats over te nemen van FC Weesp. De ploeg van Larbi Essabbar won met duidelijke cijfers op bezoek bij de concurrent (0-4) en blijft zo in het spoor van koploper Victoria, met nog een wedstrijd tegoed.

Het was geen beste wedstrijd in Weesp, waar toch wel wat belangen op het spel stonden. In de tweede minuut was de thuisploeg dicht bij de openingstreffer, maar een vrije trap ging maar net naast. Vlak hierna volgde een 100% kans voor Buitenboys, alleen faalden ook de gasten in kansrijke positie. Het spel speelde zich veelal op het middenveld af en de passing was vaak te onzuiver.

Weesp - Buitenboys

Toch werd de ban in de 23ste minuut gebroken. Een strak schot werd slecht verwerkt door de doelman van Weesp, waarna Michael Buth in de rebound beheerst binnen kon schieten: 0-1. Twaalf minuten later leek de gelijkmaker in aantocht, maar de inzet van Lesley Las van Bennekom miste op een haar na de goede richting. De ruststand werd uiteindelijk op 0-2 in het voordeel van Buitenboys bepaald. Een afstandsschot van Jeremy van Eijsden was teveel voor de wisselvallig keepende Nicky Gomes.

In het tweede bedrijf waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk profiteerde Buitenboys twee minuten na de rust door alert te reageren op slecht wegwerken van de thuisploeg. Opnieuw was Buth de doelpuntenmaker: 0-3. FC Weesp moest nu komen om nog iets van de wedstrijd te maken, maar toen de thuisploeg met tien man verder moest door een tweede gele kaart, kon Buitenboys verder uitlopen. Clen Robijn zag zijn harde werken beloond worden met een doelpunt en het was meteen het laatste wapenfeit: 0-4.

Buitenboys passeert door de overtuigende zege FC Weesp op de ranglijst en is de nieuwe nummer twee. Omdat koploper Victoria ook wist te winnen (7-2 tegen Wasmeer), blijft de achterstand twee punten. De Almeerders hebben wel nog een inhaalwedstrijd tegoed. FC Weesp staat nu derde op vier punten van Victoria.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse E.