Buitenveldert maakt sprong op ranglijst na zege op Wartburgia

In de Topklasse hebben de vrouwen van Buitenveldert de stadsderby tegen Wartburgia met 1-0 gewonnen. Hoewel Wartburgia het beste van het spel had, waren de grootste kansen voor Buitenveldert.

Wartburgia kwam goed uit de startblokken en kreeg na tien minuten dan ook de eerste kans van de wedstrijd. Het was Shanon Molleman die de bal in kansrijke positie over de goal heen schoot. Wartburgia was de betere ploeg maar het lukte de equipe van Suzanne Bakker niet om een gaatje te vinden in de defensie van Buitenveldert.

Anouk Wisse

Omdat het spel door de vele blessurebehandelingen veel stil lag kwam er maar geen tempo in de wedstrijd en werden de toegestroomde supporters in de eerste helft maar mondjes maat vermaakt. Ondanks het fletse spel van de thuisploeg kreeg Sanne van Beek na twintig minuten een goede mogelijkheid om haar ploeg op voorsprong te brengen maar de inzet van de buitenspeelster ging voor de goal langs.

De defensie van Buitenveldert gaf achterin weinig weg en probeerde in de omschakeling tot scoren te komen. Na een snelle uitbraak was het Van Beek die de bal keurig terug legde op aanvoerster Frederique Bonink die de bal, op slag van rust, gemakkelijk kon binnenschieten.

Na de rust werd het publiek een stuk beter vermaakt. De mouwen werden opgestroopt en het tempo ging omhoog wat ook leidde tot meer dreiging voor beide goals. Na een voorzet van Linda Bos was het Donna van Rossum die bijna haar eigen keepster passeerde en Eline Keet was met een afstandsschot ook dichtbij de gelijkmaker.

Daphne Bolhoven

Toch was het Buitenveldert dat de betere kansen kreeg. Eerst werd een treffer van Mandy de Boer wegens buitenspel geannuleerd en even later wist diezelfde De Boer het een op een duel met keepster Danielle Fafieanie ook niet te winnen.

In het laatste halfuur probeerde Wartburgia het tij nog te keren maar was het Buitenveldert dat de wedstrijd professioneel wist uit te voetballen en uiteindelijk met een overwinning van het veld kon stappen.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: RickySportPhotography