Corners bezorgen Fortius overwinning op Arsenal

In de zondag derde klasse C heeft Fortius hele goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De ploeg van Michel Klijnzoon klimt over Arsenal heen op de ranglijst. In een rechtstreekse confrontatie met de concurrent bleek Fortius met 0-2 te sterk.

”We hebben terecht verloren”, aldus Imro Wielkens. De coach zag zijn ploeg alweer de vierde nederlaag lijden sinds de winterstop. ”Over het eerste half uur heb ik een heel goed gevoel. We lieten het echter na om onszelf te belonen.” Arsenal begon inderdaad het beste aan deze wedstrijd. Graciano Mijland kreeg de eerste kans, hij mikte echter te hoog. En Daniel Rasche leek een corner binnen te lopen maar de bal viel toch in de handen van Armin Ribic. Ook Melvin Holwijn kreeg twee goede mogelijkheden om Arsenal op voorsprong te zetten. De ervaren aanvaller slaagde er beide keren niet in om de bal tussen de palen te krijgen.

Na de levendige openingsfase zakte het spelpeil naar beneden. Zowel Arsenal als Fortius speelden te slordig om gevaarlijk te worden. Er moest dan ook een standaardsituatie aan te pas komen om de wedstrijd open te breken. Na een corner kopte Anicet Himbaza de bal in en gaf Jurgen Daniel het laatste zetje: 0-1. Een meevaller voor Fortius op slag van rust. Wielkens zag het met lede ogen aan. ”De afspraken werden niet nagekomen. Het vertrouwen de jongens kreeg wel een deuk door deze tegentreffer.”

”In de tweede helft zie je dat jongens nog steeds willen, maar ook dat we een beetje besluiteloos zijn en dat we niet genoeg kwaliteiten hebben om echt gevaarlijk te worden”, berust Wielkens. De kansen voor Arsenal in de tweede helft waren op één hand te tellen. Max Cox zag zijn poging maar net voorlangs gaan en Graciano Mijland dwong Ribic tot een redding. Arsenal kreeg vervolgens nog een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, Jan Roeters deed veel te weinig met deze buitenkans. Zijn inzet was tekenend voor de wedstrijd die Arsenal vandaag afwerkte. Hierna was het ook gedaan met de dadendrang van de thuisploeg.

Fortius bleef moeiteloos overeind in de slotfase en zou wederom het verschil maken uit een corner. Nadat Giliano Nijman al een grote kans had gemist was het een andere invaller die de wedstrijd in het slot gooide. Victor Adu stond helemaal vrij bij de tweede paal en kopte tegendraads binnen: 0-2. De aanvaller had ook zijn tweede kunnen maken bij de volgende hoekschop die Fortius kreeg. Deze keer stond de lat een doelpunt in de weg. Het mocht de pret voor Fortius niet drukken want zij konden drie belangrijke punten bijschrijven.

Ondanks de slechte resultaten van de laatste weken heeft Wielkens er nog steeds vertrouwen in dat Arsenal zich zal handhaven. ”We werken er keihard voor dus het moet wel een keer onze kant op gaan vallen. We zullen moeten zien of dat aan het einde van de rit genoeg is. Erin blijven is het doel, op wat voor manier dan ook.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s: Mario Wormhoudt