CSW laat FC Almere in het zand bijten

De achterstand van FC Almere op koploper DHSC is in de zaterdag tweede klasse B opgelopen tot acht punten. De ploeg van Maurice Ligeon verloor zelf op eigen veld door een vroeg doelpunt met 0-1 van CSW en zag DHSC door een 4-3 zege op Veensche Boys verder uitlopen.

FC Almere begon op eigen veld uitstekend aan de wedstrijd en had veel balbezit, maar de Almeerse verdediging werd in de negende minuut bij een hoekschop van CSW verrast. Dave Cornelissen strafte een fout onberispelijk af en vanaf dat moment liep de thuisploeg achter de feiten aan: 0-1. De Almeerders voerden veel druk uit op het doel van de gasten, alleen konen zij niet echt imponeren. Veelal kwamen de passes niet goed aan en werd slordig met de mogelijkheden omgegaan. De inzet van Marvin Tjon Soei Sjoe ging rakelings voorlangs het doel en ook Raoul Cheuk A Lam was niet gelukkig met zijn poging.

In het begin van de tweede helft gaf FC Almere duidelijk de toon aan, maar echte kansen leverde dat vooralsnog niet op. De thuisploeg was niet in haar beste doen tegen CSW. Ook invaller en topscorer Lesley Vlieger kreeg weinig ruimte in de stugge defensie van de gasten. Almere kreeg meer grip op de wedstrijd, maar creëerde nauwelijks kansen. Ook bij de inzet van Tjon Soei Sjoe was de zuiverheid ver te zoeken. CSW verdedigde de minimale voorsprong en trok deze 0-1 over de streep.

Trainer Maurice Ligeon was teleurgesteld over de nederlaag. “De kracht van ons spel is combinatievoetbal, maar daar kwam deze middag weinig van terecht. CSW paste een korte mandekking toe waar wij veel moeite mee hadden. Gelukkig zijn er nog genoeg wedstrijden om ons te herstellen.” Die eerstvolgende wedstrijd is volgende week in en tegen De Bilt, dat de tweede plaats van de Almeerders overnam.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.