CTO’70 maakt in tweede helft het verschil tegen Overamstel

Overamstel er niet in geslaagd om verder uit te lopen op CTO’70. De Amsterdammers verloren in een rechtstreeks duel met 2-4 van de achtervolgers uit Duivendrecht, maar blijven ondanks de nederlaag koploper in de zaterdag vierde klasse C.

De thuisploeg ging voortvarend van start en kwam na twintig minuten terecht op een 1-0 voorsprong. Lex Hommenga kopte raak uit een corner. Lang konden de Amsterdammers niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten later zorgde Jermaine Inge voor de gelijkmaker. In het verloop van de eerste helft had Overamstel licht het overwicht, maar lukte het de thuisploeg niet om de score verder uit te bouwen.

Dat lukte CTO’70 in de tweede helft wel. De ploeg van Latif Wooter kwam goed uit de kleedkamers en maakte het Overamstel in het tweede bedrijf erg lastig. Hoewel Overamstel de poorten in eerste instantie nog gesloten wist te houden was het na ruim een uur spelen toch raak. Na een scrimmage in het strafschopgebied nam Daniel Ozbiliz de bal op de slof en schoot hij schitterend raak: 1-2.

Daarna was het verzet bij de koploper gebroken en konden de bezoekers verder uitlopen. In de 71ste minuut gooide Inge het duel op slot door de 1-3 voor zijn rekening te nemen en enkele minuten later maakte ook Ozbiliz zijn tweede doelpunt van de wedstrijd: 1-4.

In de slotfase kwam Overamstel weer terug in de wedstrijd en kregen de Amsterdammers nog een aantal goede kansen om de score te verkleinen. Op aangeven van Wessel Beumer zorgde Toon van der Hijden er met een rake kopbal nog voor dat de marge werd verkleind, maar de thuisploeg kwam niet dichterbij. Door de overwinning van CTO’70 delen beide ploegen nu de koppositie.

Kijk hier voor alle uitslagen, het programma en de stand in de zaterdag vierde klasse C.