Dapper TOB sluit kalenderjaar af in mineur

TOB gaat de winterstop in als nummer drie van de zaterdag vierde klasse B. De ploeg van Remco van Twiller lijkt het spoor helemaal bijster en ging bij koploper Beverwijk voor de vierde week op rij onderuit. De Amsterdammers keerden met een 4-0 nederlaag huiswaarts.

De vrees dat Beverwijk op eigen veld zou gaan stormen, bleek ongegrond. De thuisploeg keek de kat uit de boom en TOB durfde de aanval te zoeken. Los van enkele speldenprikjes kwamen beide ploegen niet tot grote kansen. Na twintig minuten werd het duel licht opengebroken. Een schot van TOB-spits Marco Tillema miste kracht een aan de overkant kopte Tim Suijkerbuijk twee keer over uit een hoekschop.

In de 32ste minuut opende Beverwijk de score. Frank Commissaris liet doelman Jeffrey Janssens met een fraaie stift kansloos: 1-0. TOB ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Tim van Horn was hier dicht bij, maar hij zag zijn poging rakelings over de kruising vliegen. Op slag van rust vergat Beverwijk de wedstrijd te beslissen. Janssens was na een fraaie aanval al verslagen, maar de inzet van Commissaris werd door verdediger Nick Koch van de doellijn gekopt.

Direct vanaf het begin van de tweede heft schoten de gasten uit de startblokken. Een prachtige combinatie bracht Tillema oog-in-oog met doelman Ricardo van Gellekom, alleen vloog zijn schot rakelings naast het Beverwijske doel. Dit bleek achteraf één van de weinige wapenfeiten van de Amsterdammers, want gesteund door de straffe wind in de rug nam Beverwijk het initiatief. TOB wist het lang vol te houden, tot de zeventigste minuut. Glenn Buijsman speelde zijn directe tegenstander uit en schoot de beslissende 2-0 in de verre hoek.

TOB koos voor een slotoffensief om de spanning terug te brengen. Verder dan een grote kans voor de debuterende Adnane Aseban (gekeerd door Van Gellekom) kwamen de bezoekers niet. Beverwijk liep juist uit naar een grote overwinning. Een hoekschop werd van dichtbij binnen gekopt door Glenn Pirovano (3-0) en invaller Taleb Aadi zorgde voor de 4-0 eindstand.

Zo won Beverwijk verdiend, hoewel de eindstand niet het verhaal van de wedstrijd verteld. Op basis van het aantal kansen en de enorme inzet in het eerste uur had TOB zeker meer verdiend. De Amsterdammers zagen Beverwijk en ADO’20 verder uitlopen. De achterstand van de nummer drie op de koploper bedraagt tien punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B.