De Dijk herstelt prima van Vitesse en verslaat UDI’19

In de Derde Divisie heeft De Dijk geen averij opgelopen in Uden tegen UDI’19. Na de zware wedstrijd tegen Vitesse (afgelopen donderdag) wist de ploeg van Jochem Twisker zich prima te herstellen en bleef het dankzij de 0-3 zege ongeslagen.

Met de van een schorsing teruggekeerde Nabil el Gourari in de basis (in plaats van Chakib Tayeb), Alje Wiltenburg in plaats van de geblesseerde Tony Tol en Jeroen Verhoeven weer in het duel begon Jochem Twisker met nagenoeg dezelfde elf als tegen Vitesse.

Het was Verhoeven die in de openingsfase zijn waarde bewees door een kopbal van Sam Wassenberg te keren. Aan de ander kant liet Dennis Kaars weer van zich spreken, maar ditmaal vond hij doelman Sander Maas op zijn pad. Toch was het na iets meer dan tien minuten al raak voor de Amsterdammers. Maas zat mis bij een corner en El Gourari kan binnen koppen (0-1). Slordigheden in de Udense defensie zorgden er halverwege de eerste helft voor dat ook Dennis Kaars zijn doelpunt weer mee pikte. De 0-2 betekende zijn vijftiende competitietreffer in slechts zeven wedstrijden.

Foto gebiste UDI'19: Jeroen Verhoeven keert de inzet van Sam Wassenberg
Foto website UDI’19: Jeroen Verhoeven keert de inzet van Sam Wassenberg

De Dijk kwam vervolgens goed weg bij een kopbal van Wassenberg tegen de lat, buiten bereik van Verhoeven. Het zou een van de laatste wapenfeiten van de thuisploeg zijn. De Dijk domineerde en kwam nauwelijks in gevaar. Routineus speelde het de wedstrijd uit.

Foto gebiste UDI'19: Dennis Kaars maakte in Uden zijn 15e van het seizoen
Foto website UDI’19: Dennis Kaars maakte in Uden zijn 15e van het seizoen

Tim Ruder raakte na rust nog de lat en doelman Maas ranselde een kopbal van Kaars uit zijn doel. Een kwartier voor tijd ontsnapte Kaars aan de buitenspelval. De spits blijkt niet zelfzuchtig en laat het scoren over aan Alje Wiltenburg (0-3).

Foto gebiste UDI'19: Ook Nabil el Gourari wist het net weer te vinden
Foto gebiste UDI’19: Ook Nabil el Gourari wist het net weer te vinden

Twisker: “Ik ben blij dat we niet op achterstand kwamen, want dan hadden we er een tandje bij moeten doen. En ik weet hoe dat uitgepakt zou hebben, want een hoop jongens hadden toch de wedstrijd van donderdag in de benen. Daarnaast was het warm en speelden we op gras. UDI’19 was een ideale tegenstander op het juiste moment.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag