De Dijk voorkomt in slotfase blamage tegen Hercules

In de Derde Divisie zondag is De Dijk tegen Hercules met de schrik vrij gekomen. De ploeg van Jochem Twisker was oppermachtig, maar wist ondanks een vroege rode kaart van Hercules-keeper Fons Mulder pas in de slotfase het verschil te maken (3-1). Twisker: “Het was vandaag niet onze beste wedstrijd, maar uiteindelijk hebben we wel verdiend gewonnen.”

Hercules maakte het de Amsterdammers in de beginfase van de wedstrijd behoorlijk lastig, maar De Dijk slaagde erin de druk verder op te voeren en de beste kansen te creëren. Nabil el Gourari zag zijn inzet in de zestiende minuut door een geweldige reflex van doelman Mulder gekeerd worden. Ook topscorer Dennis Kaars kreeg in de eerste helft twee goede mogelijkheden om de thuisploeg op voorsprong te brengen, maar de spits van de thuisploeg had het vizier zondag duidelijk niet op scherp staan.

Toch had Kaars een belangrijk aandeel in de zege van De Dijk. Op weg naar het doel van de Utrechters werd de topschutter in de 38ste minuut onderuit gehaald door Mulder, die hier een rode kaart voor kreeg. Met een man meer wist De Dijk vlak voor rust de ban te breken. El Gourari kopte raak uit een goede voorzet van Tony Tol: 1-0

In de tweede helft ging De Dijk meteen in de hoogste versnelling van start om de wedstrijd al vroeg te kunnen beslissen. Mogelijkheden voor Chakib Tayeb en Harry Zwarthoed werden niet omgezet in een doelpunt. Hercules werd gedwongen om de verdedigende stellingen in te nemen, maar kwam na een fout van doelman Jeroen Verhoeven alsnog op gelijke hoogte. De keeper van De Dijk zat mis bij een voorzet, waarna Nathan Bijl van dichtbij kon binnen schieten.

Hercules liet vervolgens veel ruimte vrij aan de flanken en dwong De Dijk om met voorzetten het duel te beslissen, iets waar de thuisploeg veel moeite mee had. Met uitstekend verdedigend werk hield Hercules lang stand en maakte het De Dijk nog aardig lastig. Zowel El Gourari, Tayeb (lat) als Kaars liet een goede mogelijkheid op een nieuwe voorsprong liggen, waardoor de Amsterdammers net als vorige week tegen OFC met nog tien minuten te spelen opnieuw tegen puntverlies leken aan te kijken.

De bevrijdende treffer kwam er uiteindelijk toch. Zwarthoed kopte in de 85ste minuut een voorzet van Tayeb achter reservedoelman Jarno de Jonge. In de laatste seconde van de wedstrijd liep De Dijk verder uit. Na een gemiste kans van Kaars knalde invaller Tim Ruder de 3-1 op het scorebord. Kaars: “Ik had er vandaag wel drie kunnen maken, maar helaas stond het vizier vandaag niet helemaal op scherp. Gelukkig hebben we wel gewonnen. De komende twee weken (tegen Dongen en Westlandia, red.) worden voor ons pas echt belangrijk. Daar kunnen we het seizoen gaan beslissen.”

Klik hier voor de uitslagen, het programma  en de stand in de Derde Divisie zondag

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Rob Beense