De Meer heeft eerste drie punten binnen na winst op Nederhorst

Na twee nederlagen heeft De Meer de eerste overwinning in de competitie binnen. Het won thuis met 4-2 van Nederhorst. Een kwartier voor tijd stond het nog 2-2. In een mum van tijd werd het duel beslist door Danny Blom en Dennis Mulder.

De eerste kans van de wedstrijd was voor De Meer. Het schot van Danny Blom belandde op de voeten van Nederhorst-keeper Oscar Vrijhoef. Na een kwartier kwam er een vervelende botsing tussen De Meer-keeper Thibo te Groen en Jesse van Huisstede, waarbij laatstgenoemde de wedstrijd niet kon vervolgen. Van Huisstede was afgelopen seizoen nog actief bij JOS/Watergraafsmeer en in het seizoen 2014/2015 de winnaar van het topscorersklassement van Het Amsterdamsche Voetbal namens FC Weesp.

Niet lang na de botsing kon Tes Abbenhues na een snelle ingooi alleen op Vrijhoef af. Abbenhues faalde niet en scoorde de 1-0. Hierna golfde het spel op een neer met De Meer als bovenliggende partij. Tien minuten voor rust had Ruben Peuchen een grote kans nadat hij vanaf de eigen helft werd gelanceerd, maar zijn inzet mistte kracht en Vrijhoef kon redding kan brengen. Zo bleef het 1-0 bij rust.

20160919 De Meer - Nederhorst

Nederhorst kwam bracht na rust de stand in evenwicht. Knoeiwerk van De Meer bij een doeltrap werd door Shahzaib Auranzaib genadeloos afgestraft. Tien minuten na rust kwam De Meer alweer op voorsprong. Ruben Peuchen kopte een strakke voorzet achter Vrijhoef: 2-1. Het spel bleef op en neer golven met kansen over en weer. Nadat Abbenhues een goede kans had op de 3-1 lag de bal er aan de andere kant in. Bij een snelle uitval van Nederhorst tekende Rijk Bruins voor de gelijkmaker.

Beide ploegen hadden hierna kansen om op voorsprong te komen. Het was De Meer dat een kwartier voor tijd aan het langste eind trok. Peuchen nam een diepe bal schitterend aan en legde de bal breed op de inkomende Danny Blom die de 3-2 binnenschoot. Kort daarna werd het duel beslist door invaller Dennis Mulder met de 4-2. Nederhorst probeerde het hierna nog wel, maar wist niet meer te scoren. De Meer trok de overwinning over de streep en kon de eerste drie punten van de competitie noteren.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse F.