De Meteoor vindt aansluiting door winst op TOB

Door een 2-0 overwinning op TOB heeft De Meteoor zich weer bij het kopgroepje in de zaterdag vierde klasse B gevoegd. Na twee doelpunten in de eerste helft was het in het tweede bedrijf vijfenveertig minuten lang billen knijpen voor de ploeg van Wesley Vennema, maar kwam de overwinning niet meer in gevaar. De Amsterdammers staan nu, net als TOB, op twee punten van koploper Zaanlandia.

De Meteoor kwam op eigen veld feller en scherper uit de startblokken. TOB-doelman Jeroen Ruiter wist een afstandsschot van Mitta Hijne te keren en Maxwell Keta zorgde ervoor dat Jalal Elouargui niet gevaarlijk kon worden. Het spel golfde op en neer zonder dat beide ploegen gevaarlijk konden worden. Halverwege viel de verdiende openingstreffer alsnog. Via de kluts belandde de bal bij Elouargui, die van dichtbij De Meteoor op voorsprong schoot.

Na het doelpunt begon het spelbeeld te keren. TOB gooide er een schepje bovenop, waardoor De Meteoor steeds meer achteruit moest. Vijf minuten voor de rust werd Robbin Kieft in het strafschopgebied onreglementair gestuit. Topscorer Lava Dollart schoot de penalty echter tegen de buitenkant van de paal. Vlak voor de theepauze leek de wedstrijd aan de andere kant alsnog beslist te worden. Een voorzet van Johnny van Horssen werd ongelukkig door Kieft in zijn eigen doel gekopt: 2-0. Daarbij ontsnapte De Meteoor in de blessuretijd nog aan een strafschop tegen toen Nana Kwarteng duidelijk onderuit werd gehaald.

De tweede helft zorgde vijftig minuten lang voor eenzelfde spelbeeld. TOB had tachtig procent balbezit en voor De Meteoor was het een kwestie van overleven waarbij de bal regelmatig ver werd weggeschoten. Tussen die momenten door had TOB het eerste kwartier na rust de grootste mogelijkheden om terug te komen in de wedstrijd. Een kopbal van Jesper Stam werd van de lijn gehaald, doelman Danny Hillegers keerde een afstandsschot van Sanderino IJsselstein Joren en ook een poging van afstand van Kieft werd gestopt door de uitblinker aan De Meteoor-zijde.

Ondanks een groot overwicht wist TOB in het laatste deel, waarin het duel steeds onvriendelijker werd, niet te scoren. Elouargui werd met twee gele kaarten vlak voor tijd nog van het veld gestuurd, terwijl dit al veel eerder had moeten gebeuren. In de 2-0 voorsprong kwam geen verandering meer voor De Meteoor. Met deze op basis van de eerste helft verdiende overwinning van De Meteoor en de uitslagen op de andere velden, zal de tweede competitiehelft erg spannend worden nu alle topploegen dicht bij elkaar staan.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.