Diemen geeft tegen Sporting Martinus in blessuretijd voorsprong uit handen

In de zondag derde klasse C heeft Diemen een 2-0 voorsprong uit handen gegeven tegen Sporting Martinus. De ploeg van Ron Gerlof knokte zicht na de rust terug tot 2-2. Beide ploegen schieten niet heel veel op met de puntendeling.

Het verschil op de ranglijst bedroeg en bedraagt dus nog steeds drie punten, maar Diemen verspeelde in blessuretijd een zeker lijkende overwinning en daarmee de kans om op gelijke hoogte te komen met de ploeg uit Amstelveen.

Diemen begon voortvarend aan het duel en was veel scherper. Dat resulteerde in voldoende kansen en uiteindelijk ook in de verdiende 1-0. Na vijf minuten lag de bal op de stip en passeerde Bright Owusu doelman Niels Wuthrich. Ook na die vroege openingstreffer hield de ploeg van Gerrie Breugem het overwicht. Sporting Martinus kwam amper onder de druk van de thuisploeg vandaan. Het was aan doelman Wuthrich te danken dat in die fase de score niet hoger opliep. Diemen beloonde zich zelf uiteindelijk vlak voor rust toen Jeroen Letteboer de 2-0 maakte.

Ron Gerlof bracht na rust een extra spits in de persoon van Niek Koning. Net als twee weken geleden tegen VVA/Spartaan herpakten de Amstelveners zich na rust. Het tempo ging omhoog en langzaamaan ontstonden ook de eerste kansen. Na een handsbal kreeg ook Martinus een strafschop, maar Ralph Jurka zag zijn inzet gestopt worden door Abe Molewijk, die de afwezige Dave Moen verving.

Foto Alex van Elven | Mitchel Senft kopt in de 94ste minuut de gelijkmaker binnen

Twintig minuten voor tijd kregen de Amstelveners toch loon naar werken wanneer Jurka de 2-1 maakte. Diemen beperkte zich in de slotfase tot countervoetbal en kwam er nauwelijks meer uit. Op het moment dat de officiële speeltijd al lang is verstreken, kreeg Martinus nog een hoekschop. De lange verdediger Mitchel Senft kopte in de 94ste minuut de gelijkmaker binnen: 2-2.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.