Diemen verlaat laatste plaats na ruime zege op Laren ’99

In de zondag derde klasse C heeft Diemen een belangrijke overwinning geboekt bij Laren ’99. Het werd maar liefst 0-4 voor de ploeg van Ger Breugem. Door de overwinning dragen de Diemenaren de rode lantaarn over aan VVA/Spartaan, dat wel (vanwege een straf van de KNVB) drie wedstrijden minder heeft gespeeld.

Op bezoek bij Laren’99 werd er door een bevroren hoofdveld gespeeld op het tweede veld, kunstgras. Diemen begon goed aan de wedstrijd. Het werd al na tien minuten beloond met de openingstreffer. Een diepe bal van Gianno Dos Passos viel precies tussen de verdediger en de keeper van Laren’99. Niels Verheul reageerde alert en kon zijn voet tegen de bal zetten: 0-1.

20161204 Laren '99 Diemen Website Laren '99

Laren’99 bleek enigszins verrast door de felle start van Diemen en probeerde met wat meer fysieke duels, sneller de bal in bezit te krijgen. Diemen stichtte het meeste gevaar via de zijkanten. Vleugelaanvallers Bright Owusu en Giliano Eijken zorgden continue voor dreiging naar voren. Na ruim een halfuur werd de voorsprong voor de bezoekers verdubbeld. Een uitgespeelde aanval kwam terecht bij Bright Owusu die de bal achter de doelman van Laren’99 schoot.

De thuisploeg kon mondjesmaat voor wat dreiging zorgen via een counter of een omschakeling. Maar kort voor rust leek het duel al op het slot te worden gegooid. Een kort genomen vrij trap kwam bij Kay Minnema. Zijn voorzet werd binnen geschoten door Giliano Eijken. Laren’99 kreeg vlak voor het rustsignaal nog een grote kans, door een miscommunicatie van doelman Dave Moen met zijn centrale verdedigers, maar de bal belandde in het vangnet.

Na rust zette Laren’99 meer druk op de helft van de gasten. Diemen had moeite om de bal lang in de ploeg te houden. Laren ’99 kreeg ook kansen, maar gaf ook ruimte weg achterin. Twintig minuten voor tijd profiteerde Eijken van de ruimte. Hij maakte aan alle illusies van de gastheren een einde. De ploeg van Ger Breugem behaalde op deze manier een riante overwinning en is van de hatelijke laatste plaats af.

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s: website Laren ’99