Discutabele strafschop Beverwijk houdt Kadoelen in onzekerheid

Kadoelen is er nog niet in geslaagd om zich te handhaven in de derde klasse. De ploeg van Marc Onsia verloor op het terrein van Hercules Zaandam in de verlenging met 2-3 van Beverwijk. De Amsterdammers moeten zich nu opmaken voor een herkansing tegen Vlug en Vaardig om alsnog te handhaven in de derde klasse.

Het eerste kwartier was rommelig van beide kanten. De eerste kleine mogelijkheden waren voor Beverwijk. Een vrije trap van Tim Suykerbuyk werd gered door de doelman en Glenn Pirovano kwam net te kort om een voorzet van Glenn Buijsman binnen te werken. Kadoelen nam hierna het initiatief en kwam na een kwart wedstrijd op voorsprong. Aanvoerder Mitch van Ankeren schoot van dichtbij onder keeper Bas Berenschot door raak: 1-0.

Beverwijk liet zich na de tegentreffer niet uit het veld slaan en pakte de draad op. Pirovano stuitte echter op Mike Oudshoorn en Sarikaya schoot van dichtbij naast. Vijf minuten voor rust kwamen de bezoekers alsnog langszij. Een vrije trap van Suykerbuyk belandde uit de kluts voor de voeten van Glenn Buijsman: 1-1. Kadoelen kreeg nog een uitgelezen kans om met een voorsprong te gaan rusten, maar Van Ankeren kopte in uiterst kansrijke positie over.

In de tweede helft ging het duel gelijk op, maar het was Kadoelen dat twintig minuten voor tijd de leiding pakte. Darnell Brunswijk werkte een strakke voorzet binnen: 2-1. Even later ontsnapten de Amsterdammers toen een kopbal van Perry Buijsman tegen de lat eindigde. De gelijkmaker viel een minuut voor tijd alsnog. Oudshoorn was kansloos op een afstandsschot van Glenn Buijsman, waardoor beide ploegen moesten verlengen.

Daarin viel in de eerste helft de beslissing, al was die zeer discutabel. Een door de scheidsrechter waargenomen handsbal van Kadoelen in de zestienmeter werd bestraft met een strafschop. Frank Commissaris faalde niet en zette Beverwijk op voorsprong. Zonder de ondertussen weggestuurde trainer Marc Onsia langs de lijn lukte het Kadoelen niet meer om gelijk te maken en mogelijk penalties af te dwingen. Onder leiding van de centrale verdedigers Mart Commadeur en Wesley Kooiman hielden de Beverwijkers stand.

Door de nederlaag moeten de Amsterdammers dinsdag op herkansing tegen Vlug en Vaardig om op die manier alsnog in de derde klasse te blijven.

Foto’s: John Beckman