Foto Peter Seijmour | Voor ZSGOWMS kan na de bekeruitschakeling tegen OSV (zon) het vizier op de competitie.

Doelman Emre Bolle held van OSV in strafschoppenserie

OSV heeft zich bij de laatste 32 teams geschaard in het bekertoernooi. De zondag derdeklasser verraste op eigen veld door tweedeklasser ZSGOWMS uit te schakelen. OSV-doelman Emre Bolle werd de grote held door alle drie de strafschoppen van ZSGOWMS te keren. In de reguliere speeltijd hadden beide ploegen één keer gescoord.

De stormachtige wind maakte goed voetballen bijna onmogelijk deze middag. ZSGOWMS was in de eerste helft de bovenliggende partij. Echte uitgespeelde kansen leverde dit aanvankelijk niet op. Zohair Chiddi probeerde het een aantal keren van afstand maar zonder succes. Zijn schoten misten het doel of werden onschadelijk gemaakt door Kevin Berrevoets. De doelman kwam even later wel met de schrik vrij toen een van richting veranderde inzet van diezelfde Chiddi op de paal belandde.

20161120-osv-zsgowms-foto-peter-seijmour-nicky-roele

OSV kwam weinig aan aanvallen toe en het had de hulp van ZSGOWMS-doelman Yassin Roosblad nodig om voor het eerst gevaarlijk te worden. De keeper schoof de bal zomaar in de voeten van Ahmet Haphap, die de openingstreffer had moeten maken. Tot ieders verbazing schoot de spits wild naast. Het zou een dure misser blijken want in de daaropvolgende aanval ontsnapte Arabi el Abdessadak aan de aandacht van de OSV-defensie. Hij liet zien hoe je omgaat met dit soort mogelijkheden en liet Berrevoets kansloos: 0-1. De sluitpost had even later wel een antwoord paraat op een pegel van Maceo Rigters en zo voorkwam hij erger voor OSV.

Dennis Koorn wisselde maar liefst drie man in de rust, waaronder zijn doelman. Dit pakte bijzonder goed uit. OSV drukte ZSGOWMS steeds verder terug op de eigen helft. Het was niet onverdiend dat Daan van Dijk de thuisploeg op gelijke hoogte bracht. Na een lange bal van achteruit troefde hij Jamel Magnee af en schoot van dichtbij eenvoudig raak: 1-1. Na deze treffer bleef OSV aandringen. Een kopbal van Davey Dijkhuizen belandde op de kruising.

20161120-osv-zsgowms-foto-peter-seijmour-luchtduel

In de slotfase kreeg zowel OSV als ZSGOWMS kansen op de overwinning. De ongelukkige Haphap faalde wederom toen hij oog-in-oog kwam te staan met Roosblad. Joey van de Broek was namens ZSGOWMS nog dichtbij, maar de ingevallen doelman Emre Bolle had ook een prima redding in huis. Zo bleef het gelijk en moesten strafschoppen uitwijzen wie er naar de volgende ronde ging. Het werd een serie om niet snel te vergeten. Bolle wist de inzetten van Barry Tjeertes, Joey van de Broek en Arabi el Abdessadak allemaal te keren. Omdat zijn ploeggenoten geen fout maakten was het na de benutte strafschop van Mitchell Bijvoet gedaan met ZSGOWMS. De ploeg van Murat Böke had dat volledig aan zichzelf te danken.

“Het was moeilijk voetballen vandaag”, aldus de verliezende oefenmeester. “We hadden beter gebruik moeten maken van de wind in de eerste helft. Je moet eigenlijk die 2-0 maken. Nu wisten we dat OSV ging komen en de lange bal ging spelen. We zijn daar niet goed mee omgegaan.” Emre Bolle kon een stuk vrolijker terugkijken op de wedstrijd. “We hadden van te voren afgesproken dat we allebei een helft zouden keepen. Ik zei op de bank al voor de grap dat het penalty’s zouden gaan worden en dat ik ze allemaal ging pakken. Ik kon aan de aanloop van de spelers al zien in welke hoek ze gingen schieten.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de tweede ronde van de districtsbeker.

Foto’s: Peter Seijmour