DRC gaat onderuit in Achterveld

Vijfdeklasser DRC is de nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse niet goed begonnen. De ploeg van Ron Stoffels verloor op bezoek bij Achterveld met 3-1. Een 0-1 voorsprong halverwege werd na de rust door tien man weggegeven. Door de nederlaag zal DRC donderdag nog aan de bak moeten.

DRC begon sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde al snel in twee grote kansen, die geen doelpunt opleverden. Achterveld stelde daar in de openingsfase weinig tegenover. Het was dan ook niet onverdiend dat DRC na twintig minuten de score opende. Mo Amakran reageerde goed op het schot van Dennis Compier en tekende voor de 0-1.

Door een wissel was DRC vervolgens even de controle kwijt en liet Achterveld zich ook zien voor het doel van de Durgerdammers. De twee kansen van Achterveld werden echter gepareerd door doelman Ingmar Kuper. DRC kreeg in het slot van de eerste helft nog een paar goede mogelijkheden om de voorsprong nog te verdubbelen, maar werden er verkeerde keuzes gemaakt in de buurt van het doel.

De tweede helft kende een ander spelbeeld. DRC kwam niet sterk uit de kleedkamer en werd op meerdere fronten afgetroefd door het fysiek sterke Achterveld. De gasten kwamen overal een stapje te laat en slaagden er niet in om de bal in de ploeg te houden. Daarbij kreeg het ook een tegenslag te verwerken toen Patrick Jongbloed met zijn tweede gele kaart vroegtijdig het veld moest verlaten en de bal op de stip werd gelegd. Frisio Drewes schoot Achterveld weer op gelijke hoogte: 1-1.

Achterveld voerde de druk op en Brewes bracht de thuisploeg zelfs aan de leiding. DRC werd teruggedrongen, al leverden de spaarzame counters nog wel twee goede kansen op. De paal stond echter in de weg en een ander schot ging voorlangs. Tien minuten voor tijd bepaalde Bas Bolk de eindstand op 3-1.

DRC moet donderdagavond op eigen veld de opgelopen achterstand ongedaan zien te maken om naar de vierde klasse te promoveren. Mocht het de ploeg van Ron Stoffels niet lukken, dan krijgen de Durgerdammers als verliezer in de tweede ronde een herkansing.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.