Drie goals Lesley Vlieger niet voldoende voor zege Almere

Tweedeklasser FC Almere heeft zich niet weten te plaatsen voor de knock-outfase van de districtsbeker. Ondanks drie doelpunt van de van Zuidvogels overgekomen spits Lesley Vlieger verloor de ploeg van Maurice Ligeon met 3-4 van Zaanlandia.

Een gelijkspel was voldoende voor Almere om de volgende ronde te halen. Na de nederlaag tegen Zeeburgia en een overwinning op Marken leek dat ‘op papier’, gezien de andere uitslagen, een klus die geklaard kon worden tegen de zondag tweedeklasser.

In een gelijk opgaand duel vielen er aan beide kanten behoorlijk wat kansen te noteren. Het was dan ook niet verrassend dat de eerste treffer al na tien minuten te noteren viel. Zaanlandia wist direct uit een corner te scoren. Lang kon de ploeg van Ronald Dooijeweerd niet van die voorsprong genieten want al snel zorgde Vlieger voor de 1-1.

DSCF8046

Een kwartier voor rust kwamen de bezoekers wederom op voorsprong. Yildram werkte de bal, vanuit een corner, in het doel. Ligeon: “Deze goal had nooit mogen vallen als men achterin wt scherper was geweest en wat korter had gedekt..” Kansen waren er nog wel voor beide teams, maar gescoord werd er niet meer.

Na rust startte Almere furieus, maar de tweedeklasser liet de meest simpele kansen op de gelijkmaker liggen. De gelijkmaker kwam er uiteindelijk wel. Na een mooie actie van Raoul Cheuk-A-Lam was het wederom Vlieger die het net wist te vinden (2-2). Het duurde niet lang voordat de spits ook zijn derde van de middag maakte en Almere voor het eerste op voorsprong te zetten (3-2).

Foto Herman de Wit; Lesley de Vlieger scoorde drie keer, maar het bezorgde FC Almere niet de winst
Foto Herman de Wit; Lesley Vlieger scoorde drie keer, maar het bezorgde FC Almere niet de winst

De ploeg van Ligeon vergat vervolgens definitief het verschil te maken. Zaanlandia maakte goed gebruik van de counter-mogelijkheden en scoorde nog twee keer (3-4). Na de laatste treffer bleef er te weinig tijd over om nog de gelijkmaker te scoren. De nederlaag betekent dat FC Almere is uitgeschakeld in het bekertoernooi. Zaterdag opent Almere de competitie in Wilnis tegen CSW dat het afgelopen weekend verloor van Legmeervogels.