Droomstart in finale levert Ajax promotie naar Topklasse op

Voor het eerst hebben we komend seizoen op de zaterdag een Topklasser: de amateurs van Ajax. In de finale van de nacompetitie heeft Ajax door een ruime zege op SteDoCo promotie afgedwongen. Op neutraal terrein in Woerden won de ploeg van Bart Logchies met 2-5, mede door drie treffers van Kenneth Misa-Danso.

Na een spektakelstuk tegen Noordwijk – op één doelpunt verschil bereikte Ajax de finale – stond slechts één wedstrijd promotie voor de Amsterdammers in de weg. In de finale was SteDoCo uit Hoornaar de tegenstander, dat in de halve eindstrijd afrekende met Staphorst.

De wedstrijd was pas net begonnen en de bal lag na twee minuten al in het net van SteDoCo. Een voorzet van Sergio Cameron werd eenvoudig door Kenneth Misa-Danso in de hoek getikt (0-1). Een droomstart voor de Amsterdammers, zeker toen het in de vijfde minuut zelfs 0-2. Siver Abdulrahman kopte een hoekschop van Misa-Danso terug voor het doel, waarna Jordy van Duijn slechts zijn voet hoefde uit te steken om van dichtbij binnen te tikken.

Ajax promotie

De vroege voorsprong zorgde voor een wake-up call bij SteDoCo, dat via Pascal van Delden nog wat probeerde terug te vinden. Helemaal vrij stiftte hij de bal, maar doelman Danny Been kon de bal nog net uit de lucht pakken. Meteen op de counter sloeg Ajax toe, toen Dennis Kaars na de lange bal de 0-3 wist te scoren. De wedstrijd leek gespeeld in Woerden en Ajax had zich geen betere start kunnen wensen.

Beide ploegen kregen in de tweede helft nog enkele mogelijkheden, maar de ruime voorsprong voor Ajax bleef op het scorebord staan. Dennis Kaars kon de wedstrijd na een half uur in het slot gooien, maar zijn poging om de doelman te omspelen mislukte. Vlak daarna kreeg SteDoCo een enorme mogelijkheid, al schoot Sam Versluis in buitenspel op de lat. Na rust stond er een ander SteDoCo op het veld, dat een paar minuten na rust iets terug deed. Coen van der Waal legde af op Versluis, die van dichtbij helemaal vrij binnen kon tikken (1-3).

De eretreffer gaf SteDoCo moed, dat alles probeerde om toch nog terug in de wedstrijd te komen. Willem Looijen kreeg een paar enorme kansen, maar telkens hield Ajax-doelman Danny Been zijn ploeg op de been. Net toen de ploeg uit Hoornaar steeds meer aandrong, deelde Ajax een kwartier voor tijd de genadeklap uit. De ingevallen Paul Quasten stuurde Kenneth Misa-Danso helemaal alleen op het doel af, waarna de aanvaller SteDoCo-doelman Ruud de Groot omspeelde en voor de 1-4 zorgde.

Ajax maakte het feest helemaal compleet toen diezelfde Misa-Danso uit een counter de 1-5 binnen schoot en met zijn hattrick een groot aandeel had in de ruime score. SteDoCo deed een minuut voor tijd nog wat terug door een kopbal van Benjamin de Gans (2-5), maar dat maakte het feestje bij Ajax na het laatste fluitsignaal niet minder op. De Amsterdammers wonnen de finale van de nacompetitie met 2-5 van SteDoCo en zijn volgend seizoen actief in de Topklasse. Dit wordt vanavond gevierd met een rondvaart door de grachten.

Later vanavond een samenvatting van onze Wedstrijd van de Week.